Σάββατο 6 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

Μην αναπνέετε... «Κάμερες μεγάλης ευκρίνειας σε αερόπλοιο και σε ελικόπτερο θα βλέπουν τα πάντα, μέρα και νύχτα, στην Αθήνα κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Το δίχτυ ασφαλείας απλώνεται και στον αέρα, ενώ στο έδαφος διαπιστώνονται επικίνδυνες καθυστερήσεις στην ηλεκτρονική θωράκιση» (Από το βασικό θέμα των «ΝΕΩΝ»).

Στις διαταγές των ΗΠΑ... «Η υπό δημιουργία ευρωπαϊκή άμυνα θα λειτουργεί χωρίς αυτόνομο στρατιωτικό στρατηγείο. Σ' αυτή τη σημαντική υποχώρηση φαίνεται πως προχωρεί ο γαλλογερμανικός άξονας, υποκύπτοντας στις αφόρητες αμερικανικές πιέσεις. Στη χθεσινή υπουργική σύνοδο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, κυριάρχησε το θέμα της ευρωπαϊκής άμυνας, όπου ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Κόλιν Πάουελ κατέστησε σαφές στους ευρωπαϊστές της συμμαχίας ότι οι ΗΠΑ δεν μπορούν να δεχτούν μια ανεξάρτητη δομή της ΕΕ για τον επιχειρησιακό στρατιωτικό σχεδιασμό, που να επικαλύπτει το ΝΑΤΟ... Χωρίς αυτό (σ.σ. το ευρωπαϊκό στρατηγείο), η ΕΕ δεν μπορεί να λειτουργήσει αυτόνομα, αλλά απλώς θα αναλαμβάνει δράσεις σε περιοχές που δε θέλει να πάει το ΝΑΤΟ» (Ν. Μπέλλος - «ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ»).

Νεολαιίστικη ελπίδα... «O πανεπιστημιακός και φοιτητικός κόσμος τριών μεγάλων ευρωπαϊκών κρατών βρίσκεται σε αναβρασμό. Χιλιάδες φοιτητές σε πανεπιστήμια του Βερολίνου, της Φρανκφούρτης, του Ανόβερου και του Μονάχου προβαίνουν τις τελευταίες ημέρες σε εντυπωσιακές διαμαρτυρίες για τις περικοπές χρημάτων στις σχολές τους. Σε δεινή θέση βρίσκεται ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, εξαιτίας της πρόθεσής του να αυξήσει τα δίδακτρα των πανεπιστημίων, δημιουργώντας ανώτατη παιδεία για τους ολίγους. Προβληματισμός επικρατεί τέλος και στη Γαλλία, όπου η κυβέρνηση επικρίνεται για εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση των πανεπιστημίων, τη στιγμή που θεωρεί επιβεβλημένη την εναρμόνιση των τίτλων σπουδών με τη Διακήρυξη της Μπολόνιας» («ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ