Τετάρτη 10 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

«Πολιτικά ορθή»...«Τόσες χιλιάδες σελίδες δικογραφίας, τόσες ημέρες δίκης, τόσες σελίδες επί σελίδων για το θέμα και τελικά γνωρίζουμε σήμερα για τη 17Ν όσα περίπου και το φθινόπωρο του 2002. Η δίκη τελείωσε με μια ετυμηγορία που μπορεί να χαρακτηρισθεί από "έξυπνη" ως "πολιτικά ορθή"». Ορισμένα βασικά ερωτήματα απομένουν όμως αναπάντητα και τίποτε δε δείχνει ότι η Δικαιοσύνη ή οι αρχές ασφαλείας θα τα ξεδιαλύνουν σύντομα» (Αλέξης Παπαχελάς -«ΒΗΜΑ»).

Αλλος ο σκοπός... «Οι δικασθέντες και μάλιστα αυτοί που επωμίστηκαν ευθύνες για τη δράση της οργάνωσης, δε μίλησαν για το παρελθόν της, δηλαδή για την πριν απ' αυτούς ιστορία της και τους αρχικούς της στόχους, που λογικά θα έπρεπε να εξυπηρετούν κάποιο σκοπό, ο οποίος δε θα έπρεπε να ήταν άλλος από την ανατροπή του καθεστώτος και την εγκαθίδρυση ενός άλλου. Εναν τέτοιο σκοπό, πάντως, δεν τον εξυπηρέτησε με την 27χρονη δράση της η 17Ν» (Β. Νέτας -«ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»)

Κατά παραγγελίαν συναλλαγή: «Οι τέσσερις μεταμεληθέντες "δικαίωσαν" τον σχετικό νόμο (Ν.2928/2001) και άθελά τους θα γίνουν το ζωντανό παράδειγμα όχι της καθαρτήριας συγγνώμης αλλά μιας νέας ευρω-τρομονομοθεσίας της "κατά παραγγελίαν" συναλλαγής» (Γ. Πανούσης - Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών - «ΝΕΑ»).

Δόξα στους «μεταμεληθέντες»: «Μου φαίνεται πως αν μπορούμε να ελπίζουμε ότι ίσως κάποια ημέρα γίνουμε σοφότεροι, αυτό το χρωστάμε στον Πάτροκλο Τσελέντη, στον Διονύση Κονδύλη, στον Κωνσταντίνο Τέλιο και στον Θωμά Σερίφη. Αυτοί είναι οι γενναίοι της διαδικασίας» (Δ. Ψυχογιός -«ΒΗΜΑ»)

Εμπιστοσύνη στους θεσμούς...«Αλλά σε γενικές γραμμές η Δικαιοσύνη λειτούργησε έτσι, ώστε επιτέλους να μπορεί ο πολίτης να προσβλέπει με εμπιστοσύνη σε κάποιους θεσμούς σ' αυτόν τον τόπο» (Γ. Βότσης - «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»)



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ