Τρίτη 16 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

Οργή και αηδία... «Παρά τις ζητωκραυγές της επίσημης προπαγάνδας, ο πολιτισμένος κόσμος είναι από χθες πιο θλιμμένος με τη σύλληψη του Σαντάμ Χουσεΐν. Ισως και πιο εξοργισμένος και αηδιασμένος. Οχι γιατί ο Σαντάμ Χουσεΐν αποτελεί κανένα μοντέλο δημοκρατικού και ελεύθερης σκέψης ηγέτη ή ανθρώπου. Το αντίθετο μάλιστα. Αλλά γιατί η σύλληψή του οδήγησε τους βάρβαρους εισβολείς και μακελάρηδες μιας ξένης χώρας και ενός λαού να θριαμβολογούν και πάλι για το τερατούργημά τους ανενδοίαστα... Θυμωμένος, θλιμμένος και αηδιασμένος είναι ο πολιτισμένος κόσμος με την ταχύτητα, που υποτιθέμενοι ηγέτες ενός υποτιθέμενου ευρωπαϊκού κόσμου έσπευσαν να χειροκροτήσουν την επιτυχία των εισβολέων να συλλάβουν έναν ήδη ηττημένο πρώην πράκτορα των υπηρεσιών τους, χειροκροτώντας έτσι πάλι το έγκλημα» (Γ. Σ. Παπαδόπουλος - «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).

...και χειροκροτητές δολοφόνων... «Θυμωμένος, θλιμμένος και αηδιασμένος είναι ο πολιτισμένος κόσμος από τον απολιτικό ενθουσιασμό - που απάδει δημοσιογράφων - με τον οποίο κρατικοί λειτουργοί του Τύπου μετέδιδαν την είδηση από τηλεοράσεως, με ενθουσιώδεις συμπληρώσεις ότι Ιρακινοί πανηγύριζαν στους δρόμους (!) λες και δε γνωρίζουν ότι οι Ιρακινοί είναι υπό κατοχή. Και ότι το ιρακινό ραδιόφωνο παίζει χαρούμενη μουσική, λες και δε γνωρίζουν ότι το ιρακινό ραδιόφωνο διοικείται από τους κατακτητές. Και ότι μεταδίδουν "την είδηση της χρονιάς", χωρίς να έχουν την ευαισθησία να γνωρίζουν ότι η είδηση της χρονιάς είναι η εισβολή ναζιστικής νοοτροπίας, που έγινε στο ανεξάρτητο Ιράκ και όχι η σύλληψη του φυγά αρχηγού του» (Ο ίδιος).

«Δικαίωση» του πολέμου... «Οι ΗΠΑ έχουν μέχρι σήμερα σκοτώσει ή συλλάβει 40 από τους άλλους 54 εγκληματίες του Μπάαθ, όπως αναφέρονται στη σχετική λίστα των "πλέον καταζητουμένων". Η επόμενη φάση του εξορκισμού είναι να οδηγηθεί ο Σαντάμ και οι άλλοι σε δίκη, έτσι ώστε ουδείς στο μέλλον να μην έχει τις οιεσδήποτε ψευδαισθήσεις ως προς την αναγκαιότητα και το δίκαιο αυτού του πολέμου με το οποίο απομακρύνθηκε το καθεστώς του κόμματος Μπάαθ» («ΓΟΥΟΛ ΣΤΡΙΤ ΤΖΟΡΝΑΛ» -«ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ»).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ