Τετάρτη 24 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

Ποια «ακυβερνησία»; «Τη Νέα Ολυμπιακή Αεροπορία ενδιαφέρεται να αποκτήσει ο κ. Θεόδ. Αγγελόπουλος. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ο Ελληνας επιχειρηματίας έκανε γνωστό το ενδιαφέρον του σε αρμόδιους παράγοντες. Μάλιστα για το ίδιο θέμα είχε χθες γεύμα εργασίας με τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Ν. Χριστοδουλάκη». (ΕΘΝΟΣ)

«Προεκλογικό», αλλά...: «Προεκλογικής χροιάς είναι το σχέδιο νόμου για τη ρύθμιση κανόνων κοινωνικής ασφάλισης που έδωσε χθες στη δημοσιότητα το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων... Ωστόσο, λόγω του υψηλού κόστους για τα Ταμεία, η ρύθμιση για τη διαδοχική ασφάλιση αποδείχτηκε κατώτερη των προσδοκιών που είχαν οι ασφαλισμένοι, καθώς οι αυξήσεις των συντάξεων για την πλειοψηφία των ενδιαφερομένων κυμαίνεται στο 4%... Ιδιαίτερα ικανοποιημένες πρέπει να είναι οι βιομηχανίες τροφίμων, λόγω της δυνατότητας που τους παρέχεται να ασφαλίσουν με μικρότερο κόστος τμήμα του προσωπικού τους στον OΓA αντί του IKA». (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)

Παρεμβάσεις - κοροϊδίας: «Παρέμβαση για να ανακοπεί το κύμα ανατιμήσεων στα είδη ευρείας κατανάλωσης που έχει προαναγγελθεί για τον Ιανουάριο έκανε χθες ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Ν. Χριστοδουλάκης. Η χθεσινή συνάντηση που είχε ο υπουργός με τους εκπροσώπους του ΣΕΣΜΕ κατέληξε τελικώς σε συμφωνία κατά την οποία στο πρώτο εξάμηνο του 2004 θα ασκηθούν πιέσεις στους προμηθευτές να μην προχωρήσουν σε ανατιμήσεις μεγαλύτερες του 3%. Ωστόσο στη χριστουγεννιάτικη αγορά οι τιμές είναι ιδιαίτερα αυξημένες. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, το χριστουγεννιάτικο τραπέζι κοστίζει 15% - 20% ακριβότερα από πέρσι γεγονός που αναγκάζει τους καταναλωτές να είναι συγκρατημένοι στις αγορές τους». (ΒΗΜΑ)

ΚΕΡΔΗ 23,9%...«Η εσωτερική αξία των μετοχών 255 μητρικών εταιρειών της Σοφοκλέους ενισχύεται εντυπωσιακά, καθώς... απογειώθηκαν τα κέρδη των θυγατρικών τους. Συνολικά τα ενοποιημένα κέρδη των "255" έφθασαν τα 5,34 δισ. ευρώ στο 9μηνο 2003, αυξημένα κατά 23,9%, ενώ τα κέρδη 16 χρηματοοικονομικών ομίλων είχαν "απογείωση" της τάξης του 43,2%...». (ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ)



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ