Σάββατο 10 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

«Εμπόδιο» τώρα ο Σημίτης!.. «Οι εξελίξεις που δρομολογήθηκαν τις τελευταίες ημέρες επαναφέρουν το ΠΑΣΟΚ στις φυσικές λειτουργίες του. Του ξαναδίνουν τη λάμψη του μαζικού, λαϊκού κινήματος, κατ' εξοχήν πολυσυλλεκτικού με αυθεντικά χαρακτηριστικά και αυθόρμητες εκδηλώσεις και δραστηριότητες, που θυμίζουν τη θρυλική περίοδο του Ανδρέα Παπανδρέου. Χθες, τελείωσε μια εποχή που είχε εξουσία και δόξα, αλλά δεν είχε πάθος, ανθρώπινες στιγμές και συναίσθημα. Δεν είχε δηλαδή τα στοιχεία που έφεραν το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία το 1981... Δεν ήταν το ΠΑΣΟΚ που εμπόδιζε τον απερχόμενο πρωθυπουργό να εξασφαλίσει την επικράτηση της πολιτικής του - άλλωστε δεν το ρώτησε και ποτέ, μόνο διλήμματα του έθετε. Ηταν μια συγκεκριμένη ηγετική κάστα που εμπόδιζε το ΠΑΣΟΚ να ακολουθήσει την πορεία του» (Γ. Λακόπουλος - «ΒΗΜΑ»).

Μητσοτάκης του ΠΑΣΟΚ! «Δεδομένου ότι ο πρωθυπουργός θα είναι μέλος και της επόμενης Βουλής, αρχίζουν να επιβεβαιώνονται οι φόβοι ότι προτίθεται να λειτουργήσει και μετεκλογικά σαν εναλλακτικός πόλος, ένα είδος ενισχυμένου "Μητσοτάκη του ΠAΣOK"» (Στ. Λυγερός - «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).

Οι αφελείς και εξαπατημένοι... «Η πλέον εξαπατημένη, αλλά και αφελής κατηγορία συμπολιτών μας είναι τα υπολείμματα του "παλαιού ΠαΣοκ". Διπλά εξαπατημένη και διπλά αφελής. Πρώτον, επειδή πριν από οκτώ χρόνια είδαν τον αχώνευτο Σημίτη να τους παίρνει την παράταξη μέσα από τα χέρια... Δεύτερον, επειδή νομίζουν ότι η έλευση του Γιώργου Παπανδρέου είναι ένα είδος αναπαλαίωσης... Κούνια που τους κούναγε...» (Ι. Κ. Πρετεντέρης - «ΒΗΜΑ»).

Για την εύνοια της Ουάσιγκτον... «Ηταν μέγα ατόπημα του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, κ. Κόλιν Πάουελ, να κάνει τις δηλώσεις για το "φίλο του" κ. Γιώργο Παπανδρέου. Ακόμη κι αν αυτή η δήλωση ήταν "διπλωματία της ρουτίνας" - δηλαδή: ένας υπουργός Εξωτερικών μιας χώρας εύχεται στον ομόλογό του "καλή επιτυχία" - ο κ. Πάουελ όφειλε να γνωρίζει ότι κάτι ανάλογες προ δεκαετίας δηλώσεις του προκατόχου του Ουόρεν Κρίστοφερ είχαν δημιουργήσει μέγιστο πολιτικό ζήτημα στην Ελλάδα» (Από το άρθρο της «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ»).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ