Τετάρτη 28 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

Μετά τις εκλογές (1)... «Πάρκο... τσιμέντου θα γίνει, κατά τα φαινόμενα, το Ελληνικό, καθώς - παρά τις αντιδράσεις - το σχέδιο του Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας, προβλέπει την οικοδόμηση χιλίων στρεμμάτων και μάλιστα με αυξημένο συντελεστή δόμησης 1 και όχι 0,8, όπως είχε γίνει γνωστό προ μηνός. Προβλέπεται έτσι η οικοδόμηση 1.000.000 τετραγωνικών μέτρων, πέραν των 325.000 τ.μ. που καλύπτονται ήδη από τα υφιστάμενα κτίρια» (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

Μετά τις εκλογές (2)... «Στην κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές του ερχόμενου Μαρτίου μετατίθεται η ευθύνη για την ιδιωτικοποίηση της νέας εταιρείας των Ολυμπιακών Αερογραμμών, καθώς και για το κλείσιμο του "μετώπου" που έχει ανοίξει με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Οι τρεις τράπεζες - σύμβουλοι της κυβέρνησης για την ιδιωτικοποίηση της νέας εταιρείας άρχισαν ήδη τις διαπραγματεύσεις τους, για την πώληση των Ο.A., με την κοινοπραξία Olympic Investors» (Κ. Ντελέζος - ΝΕΑ).

Μετά τις εκλογές (3)... «Με καταγγελία της σύμβασης βάσει της οποίας περιήλθε στην ιδιοκτησία του το Πόρτο Καρράς "απειλεί" ο Ομιλος της Τεχνικής Ολυμπιακής σε περίπτωση που δε διευθετηθεί το θέμα της ανέγερσης του οικισμού των 110 στρεμμάτων. Ανεπίσημες πηγές από τον κατασκευαστικό όμιλο υποστηρίζουν ότι μια σειρά από πολεοδομικές ρυθμίσεις και Π.Δ. που αναφέρονται τόσο στο ενημερωτικό δελτίο της ΕΤΕΒΑ για την πώληση του συγκροτήματος, όσο και στη σύμβαση πώλησης, διασφαλίζουν την οικοδόμηση της εν λόγω έκτασης. Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι το θέμα θα τεθεί ξανά μετά τις βουλευτικές εκλογές (ΕΞΠΡΕΣ).

Μετά τις εκλογές (4)... «Σε τραγέλαφο εξελίχθηκε το πολυδιαφημισμένο εγχείρημα της εισαγωγής της "Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα" (ΕΤΑ) στη Σοφοκλέους. Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Χ.Α., παρότι εσπευσμένα συζητήθηκε το θέμα με φανερή την κυβερνητική πρόθεση να ληφθεί απόφαση, αυτή έπεσε στο κενό. Η εισαγωγή της μεγάλης κρατικής εταιρείας στο Χρηματιστήριο δεν είναι δυνατό να πραγματοποιηθεί πριν από τις βουλευτικές εκλογές» (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ