Πέμπτη 29 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

Χέρι χέρι...«Με συνοπτικές και επί της ουσίας συναινετικές -ανάμεσα στην κυβέρνηση και στην αξιωματική αντιπολίτευση - διαδικασίες ψηφίστηκε χθες στη Βουλή ο νέος εκλογικός νόμος, ο οποίος θα ισχύσει από τις μεθεπόμενες εκλογές. Η ΝΔ όχι μόνο δεν προσπάθησε να παρεμποδίσει την ψήφιση, υποβάλλοντας, όπως απειλούσε όλο το τελευταίο διάστημα, ονομαστικές ψηφοφορίες, αλλά στελέχη της, όπως ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης και ο αρμόδιος τομεάρχης Β. Πολύδωρας, επαίνεσαν το σύστημα που εισηγήθηκε ο υπουργός Εσωτερικών Κ. Σκανδαλίδης» (Γρ. Τζιοβάρας - «ΒΗΜΑ»).

Απτή πραγματικότητα...«Η δημόσια ομολογία του βουλευτή και πρώην υφυπουργού της Παιδείας μάλιστα, Γιάννη Ανθόπουλου, ότι πλαστογράφησε τις υπογραφές τριών συναδέλφων του και η επίσης δημόσια δήλωσή του ότι το έπραξε επειδή πήρε διαβεβαίωση από διευθυντικό στέλεχος της ενδιαφερόμενης εταιρείας, προκάλεσαν με τον κυνισμό τους πραγματικό σοκ ακόμη και σε όσους δεν έτρεφαν αυταπάτες. Τώρα πια, όμως, η κοινή γνώμη δεν υποψιάζεται βασίμως. Η διαπλοκή φεύγει από τον χώρο των σκιών και μετατρέπεται σε απτή πραγματικότητα με ονοματεπώνυμα» (Από το άρθρο της «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ»).

«Παρθένες»...«Τώρα το ανακαλύψατε; Μα, ναι, συμπαθέστατε κύριε Λιάππη. Κι εσείς Μαρίες Παρθένες της δικομματικής κοκορομαχίας. Μα, ναι, από τηλεφώνου λαμβάνονται οι υπογραφές των... αναπτυξιακών τροπολογιών. Μα, ναι, οι διευθύνοντες σύμβουλοι των εταιρειών "σας" υπαγορεύουν τις ίδιες τροπολογίες... Μα, ναι, οι δύο εναλλασσόμενες κυβερνήσεις επικύρωσαν την τουριστική τσιμεντοποίηση της περιοχής. Μα, ναι, οι τρεις "κατηγορούμενοι" - Πάχτας, Ανθόπουλος, Κατσανέβας - λένε την πλήρη αλήθεια. Μα, ναι, έτσι συντελείται η ανάπτυξη στη χώρα μας τα τελευταία πενήντα χρόνια. Επειδή όλα αυτά τα ξέρατε, αλλά στον τηλεοπτικό ορυμαγδό τα παραλείπατε, ευκόλως συμπεραίνω πως παραπλανάτε τους ψηφοφόρους σας και όλο τον ελληνικό λαό. Για να είσαστε συνεπείς, με τα οικολογικά, φιλεργατικά και εντελώς πάλλευκα όνειρά σας, πρέπει ν' αλλάξετε εδώ και τώρα κόμμα και αρχηγό. Δηλαδή, με την Παπαρήγα στον Περισσό!» (Δ. Δανίκας - «ΝΕΑ»).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ