Τετάρτη 11 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

Πανίσχυρος μονάρχης...«Ολα δείχνουν ότι οδηγούμεθα σ' ένα νέου τύπου αρχηγικό μοντέλο με αδύναμα κομματικά όργανα και με ηγέτη, ο οποίος θα είναι πανίσχυρος μονάρχης όσο είναι νικηφόρος και θα απομακρύνεται όταν εκπίπτει σε παράγοντα ήττας» (Στ. Λυγερός - ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

«Αμερικανιές»...«Πολλοί δυσφορούν επειδή, λέει, η διαδικασία (σ.σ. εκλογής του Γ.Α. Παπανδρέου) θυμίζει "αμερικανιά". Giorgos and friends... Κατ' αρχήν, δεν ξέρω τι κακό έχουν οι "αμερικανιές". Δυόμισι αιώνες τώρα, μια χαρά τα πήγε η Αμερική με τις "αμερικανιές" της» (Ι. Κ. Πρετεντέρης - ΒΗΜΑ).

Ενδιαφέρον...«Θα είχε εξαιρετικό ενδιαφέρον να μας πουν και οι δύο, και ο Γιώργος και ο Κώστας, τη γνώμη τους για τον πρόεδρο Μπους. Ο πρόεδρος Μπους επιμένει ότι ο "πόλεμος στο Ιράκ ήταν αναγκαίος", παρά το γεγονός ότι το Ιράκ δεν κατείχε όπλα μαζικής καταστροφής... Και οι χιλιάδες νεκροί, και η πείνα, και η δυστυχία, και η καταστροφή μιας άσχετα με όπλα μαζικής καταστροφής χώρας, η συνεχιζόμενη κατοχή της απ' τις ΗΠΑ, η σύλληψη και κράτηση του ηγέτη της κ.λ.π. κ.λ.π» (Ν. Τσαγκρής -ΕΘΝΟΣ).

«Πεταμένα» μηνύματα...«Με 17.000 τηλεοπτικά σποτ και 85.000 ραδιοφωνικά, στα οποία θα κυριαρχεί η νεολαία, η ζωντανή μουσική και το πολιτικό μήνυμα της ανανέωσης, θα εξαπολύσει η ΝΔ την τελική της επίθεση κατά του ΠΑΣΟΚ εντός των προσεχών ημερών και θα απαντήσει έτσι στην επικοινωνιακή τακτική του κυβερνώντος κόμματος» (Μαν. Κοττάκης - ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ).

Α λα Χόλιγουντ...«Στην πραγματικότητα, η τηλεόραση μετατρέπει την πολιτική, τόσο σε αρχηγικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο συλλογικών διαδικασιών, σε μια αλληλουχία από "ιβέντ", δηλαδή γεγονότα προκατασκευασμένα, σκηνοθετημένα και με μετρήσιμη επιτυχία. Σήμερα το τηλεοπτικό προεκλογικό θέαμα δε θυμίζει αυταρχικά τριτοκοσμικά καθεστώτα, αλλά Χόλιγουντ, προσαρμοσμένο στα μεγέθη της ελληνικής αγοράς» (Μαριάννα Τζιαντζή - ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ