Παρασκευή 20 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

Δολώματα «νέας γενιάς»: «Σχολεία νέας γενιάς, με θέατρα, Ιντερνετ καφέ, βιβλιοπωλεία, αίθουσες συναυλιών και υπόγεια γκαράζ, σχεδιάζει το επιτελείο του Γ. Παπανδρέου. Το πρώτο από τα 20 Ανοιχτά Σχολεία, που φιλοδοξούν να γίνουν πόλοι έλξης της γειτονιάς, καθώς θα είναι ανοιχτά στο κοινό, θα κατασκευαστεί στους Αμπελόκηπους. Γιώργος: Από 700 ευρώ η σύνταξη του ΙΚΑ και 8 μέτρα για άτομα με αναπηρίες» (ΝΕΑ).

«Προεκλογικό πακέτο»... «Πακέτο μέτρων για την ενίσχυση των απομάχων της εργασίας εξήγγειλε χτες ο Γ. Παπανδρέου. Οι κατώτατες συντάξεις θα αυξάνονται κατά 5% το χρόνο, ενώ και εκείνες που υπερβαίνουν τα κατώτατα όρια θα αναπροσαρμόζονται σταθερά» (ΕΘΝΟΣ).

Η «εξαφάνιση» της ανεργίας: «Μια νέα μέθοδο υπολογισμού του αριθμού των ανέργων σκέπτεται να εφαρμόσει η γερμανική κυβέρνηση, προσαρμοζόμενη έτσι στα διεθνή πρότυπα. Σύμφωνα με τις σχετικές ανακοινώσεις του υπουργείου Οικονομίας, από το φθινόπωρο του 2004 δε θα συνυπολογίζονται στο σύνολο των ανέργων όσοι εργάζονται περισσότερο από μία ώρα την εβδομάδα. Με βάση όσα ισχύουν σήμερα στη Γερμανία, οι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων έχουν δικαίωμα να απασχολούνται ως και 15 ώρες σε εβδομαδιαία βάση, παραμένοντας στο σύνολο των ανέργων. Αποτέλεσμα του νέου τρόπου εκτίμησης υπολογίζεται ότι θα είναι η εμφάνιση 500.000 - 600.000 ανέργων λιγότερων» (ΒΗΜΑ).

Σημειολογία... «Οχι δεν είναι μόνο επικοινωνιακό τρικ. H σημειολογία της «αμφίπλευρης διεύρυνσης» είναι προειδοποιητική και καθαρά πολιτική. Οι νεοδημοκρατικές μεταγραφές σηματοδοτούν νεοφιλελεύθερη επιδρομή. Οι αριστερές, λαϊκή εκδρομή. Στα μεγάλα με τις αποκρατικοποιήσεις, με το σφίξιμο του ζωναριού και με τον φίλο "μας" τον Κόλιν Πάουελ. Στα μικρά με τα δημοψηφίσματα, την ινδική κάνναβη, τα μαρουλάκια, τα ραπανάκια και την ατομική, δημιουργική φαντασία. Το δεξιό ΠΑΣΟΚ θα στέλνει εκστρατευτικό σώμα στη Βαγδάτη και το αριστερό θα μοιράζει ασπιρίνες στους φαντάρους» (Δημ. Δανίκας - ΝΕΑ).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ