Τετάρτη 25 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

Πρόοδος και συντήρηση... «Σ' αυτή την αγεφύρωτη διαφορά ανάμεσα στα όσα οραματίζεται το ΠΑΣΟΚ και στα όσα παραμένει προσκολλημένη η ΝΔ θα επικεντρώσει την προσπάθειά του ο Γ. Παπανδρέου μέχρι τη βραδιά της 6ης Μαρτίου... Ισως περισσότερο από κάθε άλλη φορά, η συγκεκριμένη εκλογική αναμέτρηση αποτελεί σύγκρουση ανάμεσα στην πρόοδο και τη συντήρηση. Και ως τέτοια είναι βέβαιο ότι θα την αντιμετωπίσει κάθε πολίτης που οραματίζεται ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο» (Από το άρθρο του «ΕΘΝΟΥΣ»).

Ακρότητες... «Η ΝΔ, χάνοντας στελέχη όπως ο Στ. Μάνος και ο Ανδρ. Ανδριανόπουλος και τις απόψεις που τα στελέχη αυτά εκπροσωπούν, περιχαρακώνεται ιδεολογικά στο πιο ακραίο κομμάτι της συντηρητικής παράταξης» (Βάσω Παπανδρέου - «ΕΘΝΟΣ»).

Μη ταύτιση... «Ασφαλώς, ο προοδευτισμός δεν πρέπει να ταυτίζεται αυτόματα με την Αριστερά, ούτε ο συντηρητισμός με τη Δεξιά. Υπάρχουν συντηρητικές νοοτροπίες στην Αριστερά (παράδειγμα, το "παλαιό ΠΑΣΟΚ") και προοδευτικές τάσεις στη Δεξιά (παράδειγμα, οι κ.κ. Μάνος και Ανδριανόπουλος)» (Αλ. Καλοκαιρινός - «ΝΕΑ»).

Ιδιες ιδέες... «"Μοιραζόμαστε τις ίδιες ιδέες" έγραψε ο Γάλλος πρωθυπουργός στον κ. Κώστα Καραμανλή... Ο κ. Ζαν Πιερ Ραφαρέν τόλμησε στη Γαλλία το αδιανόητο. Τα μέτρα που πρότεινε θεωρήθηκαν πρόκληση για όλους τους φοροδίαιτους ταγούς της αριστερής διανόησης: 1). Περιορισμός των δημοσίων υπαλλήλων με την πρόσληψη ενός στη θέση δύο που συνταξιοδοτούνται. 2). Μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος. 3) Αποκέντρωση των εκπαιδευτικών υπηρεσιών στον τοπική αυτοδιοίκηση...» (Πάσχος Μανδραβέλης - «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ»).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ