Πέμπτη 4 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

Η έκπληξη... «Πέντε μέρες πριν από τις εκλογές και, ορισμένα από τα εργαλεία διαμόρφωσης πολιτικής που έχουν στα χέρια τους τα κόμματα, κάνουν κάποιους από τους επιτελείς τους να πιστεύουν ότι αυτές οι εκλογές ίσως κρύβουν μια έκπληξη: την Αριστερά. Σύμφωνα με αναλύσεις που πραγματοποιούνται από κομματικά επιτελεία, μια σειρά από παράγοντες συγκλίνουν στο ενδεχόμενο μιας ενισχυμένης Αριστεράς την ερχόμενη Κυριακή, εξέλιξη εντελώς αντίθετη από τις αρχικές προβλέψεις που διατυπώθηκαν μετά την εκλογή του κ. Γ. Παπανδρέου στην ηγεσία του ΠAΣOK και ήθελε περαιτέρω ενίσχυση του δικομματισμού» (Γ. Μαλούχος - «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).

Γκρίζα εικόνα... «Η σημερινή Ν.Δ. δεν έχει καμία σχέση με τη Ν.Δ. του Κωνσταντίνου Καραμανλή, Γεωργίου Ράλλη, ή Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Τότε ανεξάρτητα από το ποια γραμμή επικρατούσε, υπήρχε στο κόμμα χώρος για διαφωνία και συζήτηση. Υπήρχαν μεν οι "εθνικιστές" και οι "βασιλόφρονες", όμως υπήρχαν και οι "ριζοσπαστικοί φιλελεύθεροι", οι "νεοφιλελεύθεροι", οι "σοσιαλδημοκράτες" κτλ. Σήμερα όμως η Ν.Δ. έχει μεταβληθεί στο σούρουπο του Χέγκελ όπου όλες οι γάτες φαίνονται γκρίζες. Μια ενδεχόμενη νίκη της δε θα σημάνει μόνο την επιστροφή ενός απίστευτου ρεβανσισμού, αλλά κάτι πολύ πιο σημαντικό: τη διακύβευση των φιλελεύθερων κεκτημένων της πολιτικής μας κουλτούρας» (Τάκης Μίχας - «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).

Ηνωμένες προτιμήσεις... «Οι Αμερικανοί ανοιχτά πλέον έριξαν τα προσχήματα. Το ημιεπίσημο πρακτορείο Ειδήσεων "Ηνωμένος Τύπος" σε μια τεράστια ανταπόκριση του Πάτρικ Κουίν από την Ξάνθη τάσσεται ανοιχτά υπέρ της εκλογής του Γ. Παπανδρέου και κατά του Κ. Καραμανλή, σε μια πρωτοφανή ανάμειξη στα εσωτερικά της Ελλάδας, παραμονές των εκλογών. Σε ένα κείμενο με τον τίτλο "Παπανδρέου κεφάλαιο τρία", γράφει ξεκάθαρα χωρίς ντροπή: "Αντίπαλός του θα είναι ο ηγέτης της ΝΔ Κώστας Καραμανλής, γόνος μιας άλλης μεγάλης πολιτικής οικογένειας, που όμως δεν μπορεί να συγκριθεί με τον Γιώργο Παπανδρέου στη χάρη"» (Λάμπρος Παπαντωνίου - «Ελεύθερος Τύπος»).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ