Πέμπτη 18 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

Μήνυμα στην αγορά... «Να δοθεί από τις προγραμματικές δηλώσεις ένα σαφές μήνυμα στην αγορά ότι αρχίζει ο νέος κύκλος της ανάπτυξης με αιχμές τις ιδιωτικοποιήσεις, τις απελευθερώσεις αγορών και γενικά της δημιουργίας φιλικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος ώστε να προωθηθούν οι ιδιωτικές επενδύσεις» (Ν. Νικολάου - «ΒΗΜΑ»).

«Πετυχημένη συνθηκολόγηση»... «Μα καλά, τέτοιο κελεπούρι είναι πραγματικά αυτό το σχέδιο Ανάν, που το φορτώθηκε ασμένως η νέα κυβέρνηση και δεν μπόρεσε να πει το αυτονόητο: "Δεν ξέρω, δεν είδα, δεν άκουσα". Και πόσο πετυχημένη ήταν η συνθηκολόγηση της Νέας Υόρκης, ώστε θα εύχονταν να την έχουν συνυπογράψει με τα χεράκια τους οι κ. κ. Καραμανλής και Μολυβιάτης; Οχι, είναι η απλή απάντηση, αλλά με ελάχιστες εξαιρέσεις, κανείς δεν έχει το θάρρος να το πει δημόσια» (Γ. Χαρβαλιάς - «ΕΘΝΟΣ»).

Ανατριχιαστικές «προβλέψεις»... «Μετά την 11η Σεπτεμβρίου, η κυρίαρχη άποψη στην Αμερική είναι ότι θα χρειαστεί μια ανάλογη τρομοκρατική επίθεση στην Ευρώπη για να πειστούν οι Ευρωπαίοι να λάβουν με αποφασιστικότητα μέρος στον πόλεμο κατά του τρόμου. Αυτό φαίνεται να μη συμβαίνει. Ας ελπίσουμε τουλάχιστον ότι, αντίθετα με τις προβλέψεις, αυτού του είδους οι επιθέσεις δεν θα συνεχιστούν» («ΓΚΑΡΝΤΙΑΝ» - ΑΠΕ).

Μεταλλαγμένο δίκτυο... «Το τρομοκρατικό δίκτυο της Αλ Κάιντα, με τη διοικητική της δομή να έχει υποστεί βαρύ πλήγμα από τον πόλεμο των ΗΠΑ κατά της τρομοκρατίας, μεταλλάσσεται σε δύσκολα εντοπίσιμο δίκτυο ισλαμιστών ακραίων, που ασπάζονται την ιδεολογία και τους στόχους του Μπιν Λάντεν. Σύνδεσμοι της Αλ Κάιντα έχουν αναδυθεί από τις επιθέσεις στο Ιράκ, τη Σαουδική Αραβία, την Τουρκία και, τώρα, την Ισπανία, με τη συνδρομή μαχητών που βρέθηκαν στο πλευρό του Οσάμα μπιν Λάντεν στο Αφγανιστάν, τονίζουν αξιωματούχοι του τομέα ασφαλείας» («ΓΟΥΟΛ ΣΤΡΙΤ ΤΖΟΡΝΑΛ» - «ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ»).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ