Πέμπτη 1 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

Αυτοί που πίεζαν υπέρ...«Οι επιλογές της ελληνοκυπριακής πλευράς και της Ελλάδας δεν μπορεί να είναι βεβιασμένες. Και πρέπει να γίνουν αφού συνεκτιμηθούν όλοι οι παράγοντες. Και το κόστος, το πραγματικό, της κάθε επιλογής» (από το κύριο άρθρο της «ΑΥΓΗΣ»).

Το... κεκτημένο τους «Οι "καλές υπηρεσίες" του κ. Ανάν εκφυλίζονται σε μια κατ' όνομα λύση του Κυπριακού, που ναρκοθετεί την ενιαία πορεία της Κύπρου και υπονομεύει τις θεμελιώδεις αρχές της ΕΕ. Οσο το ευρωπαϊκό κεκτημένο δεν αναγνωρίζεται ως βάση για το μέλλον της ενιαίας Κύπρου, η Λευκωσία και η Αθήνα δεν έχουν περιθώριο να συζητήσουν τα περαιτέρω σημεία του σχεδίου Ανάν, ο δε ελληνοκυπριακός λαός εάν, για διαδικαστικούς λόγους, γίνει το δημοψήφισμα, δε θα έχει άλλη επιλογή από το "όχι"...» (από το κύριο άρθρο της «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ»).

Και το «ναι»... «Αν η Λευκωσία πει "ναι" στη λύση Ανάν, εκ των πραγμάτων θα αποδεχτεί μια ταπεινωτική ευρωδιχοτόμηση, που θα φέρει και την υπογραφή της. Θα παραδεχθεί ότι όλη η πολιτική της τα τελευταία χρόνια ήταν επί ματαίω και θα θάψει η ίδια τα όνειρα και τις προσδοκίες επιστροφής στην κατεχόμενη γη και των δικών τους πατέρων, μαζί με τους Τουρκοκύπριους συμπατριώτες τους» (άρθρο της Κύρας Αδάμ στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ