Πέμπτη 22 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Οι εκβιασμοί

«Μπορώ να πω κάτι σε αυτό το ερώτημα. Θέλω να μιλήσω εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Αν στο τέλος της ημέρας υπάρξουν ένα "Ναι" στο βόρειο τμήμα και ένα "Οχι" στο νότιο τμήμα η ζωή δε θα είναι η ίδια και όλοι πρέπει να το γνωρίζουν. Δε θα αναλύσω τώρα τι σημαίνει αυτό, αλλά κάθε έξυπνος άνθρωπος καταλαβαίνει» (Δηλώσεις Χ. Σολάνα - χθεσινές εφημερίδες).

Απλά, συνεχίζεται η ομηρία...

«- Πώς εξηγείτε ότι προτείνετε μια λύση στο πλαίσιο της οποίας παρέχετε σε μια χώρα δικαίωμα επέμβασης σε μια άλλη, η οποία είναι μάλιστα μέλος της ΕΕ;

- Υπήρχε ήδη ένα σύστημα εγγυήσεων και το σχέδιο απλά δεν το ανατρέπει. Αλλά σήμερα υπάρχει μια εντελώς διαφορετική κατάσταση σε σχέση με το 1960. Τότε ήταν ο Ψυχρός Πόλεμος. Τώρα η Ελλάδα και η Τουρκία συνεχίζουν μια προσέγγιση που δεν μπορεί να αναστραφεί». (Από τη συνέντευξη του Αλβάρο ντε Σότο στον Αθ. Ελλις - «Τα Νέα»).

Μια ακόμη παραδοχή

«Η Κύπρος είναι το προκεχωρημένο φυλάκιο της "Νέας Τάξης", δίπλα από την αιματοκυλισμένη Παλαιστίνη, κοντά στη Συρία και το Ιράκ, πάνω από την Αραβία και την Αφρική. Ενα "αβύθιστο αεροπλανοφόρο" υψίστης γεωπολιτικής σημασίας, με αναρίθμητες αγγλικές και αμερικανικές βάσεις και σταθμούς παρακολούθησης. Ενα ιδεώδες ορμητήριο για κεραυνοβόλες παρεμβάσεις, όπως ήταν το 1956, με την απόβαση των Αγγλογάλλων στο Σουέζ.

Πώς θα άφηναν στα χέρια οιουδήποτε Χριστόφια και Παπαδόπουλου οι επιτελάρχες του δεκαετούς πολέμου αυτό το σπουδαίο ορμητήριο;» (Του Χρήστου Πασαλάρη από τον «Ελεύθερο Τύπο»).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ