Τρίτη 27 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

Νέα πολιτικά δεδομένα «Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος δημιουργεί νέα πολιτικά δεδομένα στην Κύπρο... Η κόντρα Παπαδόπουλου - Χριστόφια είναι πολύ πιο σοβαρή απ' όσο επισήμως παρουσιάζεται. Ο μεν πρόεδρος της Κύπρου και αρχηγός του ΔΗΚΟ θεωρεί "πεθαμένο" το σχέδιο Ανάν και μεταφράζει το συντριπτικό "όχι" των Ελληνοκυπρίων ως ένα ξεκάθαρο μήνυμα απόρριψής του. Ο Δημήτρης Χριστόφιας, αντίθετα, το θεωρεί ζωντανό και έχει στόχο την επανάληψη του δημοψηφίσματος σε λίγους μήνες, ώστε το "όχι" να γίνει "ναι"» (Ο Γ. Κουβαράς στον «Ελεύθερο Τύπο»).

Η στάση της ΕΕ «Τώρα έχουν το πρόβλημα ακέραιο οι υποκρίτριες Φιλιππινέζες της γηραιάς ηπείρου. Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα ήταν το ΝΑΙ και το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα. Ο λαός της Κύπρου διάλεξε το μη χείρον βέλτιστο. Ας βγάλουν μια φορά και οι Ευρωπαίοι τα κάστανα από τη φωτιά! Αν τους έμειναν χέρια και δεν τα έχουν αποκλειστικά για να ξεσκονίζουν τις ΗΠΑ ή δεν έχουν... παπουδιάσει με το να τα νίπτουν, ως Πόντιοι Πιλάτοι...» (Ο Ηλ. Καπ. στην «Απόφαση»).

Το «βελούδινο διαζύγιο» «Μια τολμηρή λύση θα ήταν η φυγή προς τα μπρος: Το βελούδινο διαζύγιο.

Η ειρηνική διχοτόμηση του νησιού, με διευθέτηση των συνόρων και επιστροφή ορισμένων εδαφών και η αναγνώριση του τουρκοκυπριακού κράτους, που σύντομα θα μπει στο δίλημμα: Ευρώπη ή Τουρκία. Τότε η Τουρκία θα αντιληφθεί ότι έχει κάνει κατοχή σε ευρωπαϊκό έδαφος. Το νήμα της Αριάδνης στον λαβύρινθο που δημιουργήθηκε είναι το βελούδινο διαζύγιο» (Ο Θ. Παπαδόπουλος στα «Νέα»).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ