Τρίτη 4 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Ευσεβείς πόθοι

«Δεύτερη ευκαιρία μπορεί να υπάρξει μόνο όταν λήξει η θητεία του κ. Παπαδόπουλου (...) Εκτός αν - εδώ και τώρα - ο πρόεδρος Παπαδόπουλος κάνει την ηρωική έξοδο» (άρθρο του Π. Βοσκαρίδη, πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου της Κύπρου, στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).

Να μην ξεχνιόμαστε...

«Η πρώην κομμουνιστική Ευρώπη εξαναγκάστηκε να εκδημοκρατιστεί, να υιοθετήσει μια οικονομία της αγοράς. Ηταν όμως ένας εξαναγκασμός που επιθυμούσε (...) Ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι να καταλήξει η Ευρώπη να ορίσει εαυτόν ως συνασπισμό αντίπαλο στις ΗΠΑ - θα ήταν μια αρνητική, ολέθρια ταυτότητα» (ο Ραλντ Ντάρεντορφ σε «Le Monde»/ «ΤΑ ΝΕΑ»).

Οι Ελληνες...

«Το πρώτο πράγμα που δείχνει ο Αμερικανός πρέσβης Τόμας Μίλερ σ' αυτούς που επισκέπτονται την αμερικάνικη πρεσβεία, είναι τα σπασμένα παράθυρα του γραφείου του. Τα έσπασαν οι Ελληνες που διαδήλωναν υπέρ του Σαντάμ Χουσεΐν, είπε με νόημα ο κ. Μίλερ σε συνάδελφο δημοσιογράφο» (ο Μιχάλης Ιγνατίου στην «ΗΜΕΡΗΣΙΑ»).

Με ύφος Κουρή

«Κι έρχονται κάποια κοπρόσκυλα να μας πούνε σήμερα πως αυτό το τρισένδοξο κορμί της Ελλάδος ονομάζονται... Νέες Χώρες! Θέλουν να δείξουν και να πείσουν τα παλιοτόμαρα των Γκρίζων Λύκων πως τάχατες αυτές οι περιοχές είναι... μοσχεύματα στο σώμα της πατρίδος κι επομένως εύκολα μπορούν να απορριφθούν, να απορροφηθούν από... "αλλού" κι αλλού να προσαρτηθούν!» (άρθρο στην «ΑΥΡΙΑΝΗ»).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ