Τετάρτη 19 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

Η μείωση

των εξοπλισμών

«Το θέμα της αμοιβαίας μείωσης των αμυντικών δαπανών ήταν μεταξύ αυτών που συζήτησαν χθες στις Βρυξέλλες, κατά τη διάρκεια συνάντησής τους, οι υπουργοί Αμυνας της Ελλάδας και της Τουρκίας Σπ. Σπηλιωτόπουλος και Β. Γκιονούλ, οι οποίοι έλαβαν μέρος στη Σύνοδο των Υπουργών Αμυνας των κρατών - μελών της ΕΕ και των υποψηφίων προς ένταξη χωρών» (Το ρεπορτάζ στο ΒΗΜΑ).

Θετική υπό

προϋποθέσεις

«Η απόφαση των κυβερνήσεων Ελλάδας - Τουρκίας για τη μείωση των εξοπλισμών είναι μια σημαντική εξέλιξη. Υπό την προϋπόθεση ότι θα υλοποιηθεί και δε θα μείνει λόγος κενός, θα πρέπει να χαιρετιστεί» (Από το κύριο άρθρο της ΑΥΓΗΣ).

Η «φωτιά»

στα καύσιμα

«Εχοντας ήδη υπερβεί το φράγμα των 40 δολαρίων το βαρέλι στην Αμερική και προσεγγίζοντάς το σε απόσταση αναπνοής στην Ευρώπη, οι τιμές πετρελαίου απειλούν να αναδειχτούν για μια ακόμη φορά σε εφιάλτη των οικονομιών της Δύσης. (...) Ο πόλεμος των ΗΠΑ για την κατάκτηση του Ιράκ, τα πολιτικοστρατιωτικά τους αδιέξοδα εκεί και κυρίως το αγεφύρωτο χάσμα με τις αραβικές χώρες της Μ. Ανατολής που προκάλεσε η πολιτική της Ουάσιγκτον, αποτελούν πρωτίστως τις αιτίες του προβλήματος» (Από το κύριο άρθρο της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ