Τρίτη 8 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

Ενα πολύ

σοβαρό

«αστείο»

«Το τελευταίο αστείο που κυκλοφορεί στις αίθουσες συνεδριάσεων της Φρανκφούρτης: Τρεις κλειδαράδες - ένας Πολωνός, ένας Γάλλος και ένας Γερμανός - πεθαίνουν και φτάνουν στις πύλες του Παραδείσου, όπου η κλειδαριά θέλει άλλαγμα. Ο Πολωνός λέει ότι θα κοστίσει 600 ευρώ, ο Γάλλος 1.000 και ο Γερμανός 2.600 ευρώ! "2.600", αναφωνεί ο Θεός. "Πώς το υπολόγισες αυτό;". Απλώς, απαντά ο Γερμανός, "1.000 ευρώ για μένα, 1.000 για να μην διαμαρτυρηθεί ο Γάλλος και 600 ευρώ για να πληρωθεί ο Πολωνός που θα κάνει τη δουλειά"» (Από τη στήλη της ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ «The Observer - Financial Times»).

Η αδιαφορία

για τις ευρωεκλογές

«Μόλις μια εβδομάδα πριν ανοίξουν οι κάλπες για τις ευρωεκλογές και η κατάσταση παραμένει αναλλοίωτη: δραματικά περιορισμένο το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης για την εκλογική αναμέτρηση και ακόμη μικρότερο, αν όχι και ανύπαρκτο, το ενδιαφέρον για τα όσα αντικειμενικά σ' αυτήν, αφού ακόμη και οι όποιες συζητήσεις ή αναφορές γίνονται, συνδέονται με εσωτερικά μόνο προβλήματα και εξελίξεις» (Από το κύριο άρθρο στο ΕΘΝΟΣ).

Και οι υπεύθυνοι

«Μέσα σε κλίμα αδιαφορίας και πολιτικής σύγχυσης θα διεξαχθούν, όπως όλα δείχνουν, οι ευρωεκλογές της Κυριακής... Καθώς τα πολιτικά κόμματα δεν κατάφεραν ή δε θέλησαν να τους προσδώσουν συγκεκριμένο πολιτικό περιεχόμενο. Ενα μέρος της ευθύνης ανήκει ασφαλώς και στην αξιωματική αντιπολίτευση, που δείχνει ότι δεν έχει ξεπεράσει το σοκ της ήττας στις εκλογές (...) Πολύ μεγαλύτερη όμως είναι η ευθύνη της κυβέρνησης, που τρεις μήνες τώρα έχει συνειδητά επιδιώξει να αποφύγει έναν πολιτικό διάλογο ουσίας...» (Από τις «ΡΙΠΕΣ» στα ΝΕΑ).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ