Τρίτη 15 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Ηττα της Ευρώπης τους

«Η πάνω από 50% αποχή, στο σύνολο της Ευρώπης, των ψηφοφόρων από τις χθεσινές εκλογές, είναι μια βαριά ήττα της Ευρωπαϊκής Ενωσης, η οποία πρέπει να οδηγήσει σε σοβαρό διάλογο προβληματισμού, ώστε να προσδιοριστούν τα αίτια και στη συνέχεια να αναζητηθεί θεραπεία (...) Αφήνει η αποχή, δηλαδή η αδιαφορία για την πολιτική κατεύθυνση της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ανοιχτό και ελεύθερο το πεδίο δράσης στους τεχνοκράτες και στη γραφειοκρατία των Βρυξελλών, στους τραπεζίτες και στα οικονομικά συμφέροντα να συνεχίσουν να διαμορφώνουν τις αποφάσεις με το πνεύμα της "αγοράς" και της πλήρους απελευθέρωσής της, κατά τις υπαγορεύσεις του ανάλγητου καπιταλισμού». (Από το κύριο άρθρο της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ)

Κάποιων τα συμφέροντα κινδυνεύουν

«Η ΕΕ, εφόσον παραμείνει διαχειριστής αποκρατικοποιήσεων, επόπτης που κολάζει στο όνομα του ανταγωνισμού κάθε πολιτική παρέμβασης σε μια αυτορρυθμιζόμενη αγορά, τότε είναι βέβαιο ότι τα φαινόμενα αδιαφορίας και ευρωσκεπτικισμού, από σήμα κινδύνου θα λάβουν τις διαστάσεις γενικευμένης κρίσης (...) Θα πρόκειται για μια κρίση που θα απειλήσει σοβαρά τα κεκτημένα περίπου μισού αιώνα ευρωπαϊκής οικοδόμησης». (Ο Γιώργος Καπόπουλος στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ)

Από άλλον πλανήτη

«Ακούγοντας τον αρχηγό και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ να σχολιάζουν το χθεσινό εκλογικό αποτέλεσμα, έχει κανείς την αίσθηση ότι ζουν σε άλλο πλανήτη. Εχοντας βάλει τον πήχη χαμηλά, στο ποσοστό των ευρωεκλογών του 1999, όταν το ΠΑΣΟΚ υπέστη δεινή ήττα λόγω της υπόθεσης Οτσαλάν και του πολέμου στη Γιουγκοσλαβία, εμφανίστηκαν περίπου ικανοποιημένοι που έχασαν από τη ΝΔ σχεδόν με διαφορά δέκα μονάδων. Ο στρουθοκαμηλισμός είναι κακός σύμβουλος στην πολιτική, ιδιαίτερα μάλιστα όταν συνδυάζεται με περιφρόνηση στη λαϊκή ετυμηγορία». (Σχόλιο του Γιώργου Κουβαρά στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ)



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ