Παρασκευή 16 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Η κορυφή του παγόβουνου

«Ανεπίσημες πηγές επισήμαιναν ότι, όταν εν προκειμένω γίνεται λόγος για "εσφαλμένους υπολογισμούς", δεν εννοείται ένα βαρύ μεμονωμένο σφάλμα, αλλά μια σειρά από λαθεμένες εκτιμήσεις στη διαχείριση του ηλεκτρικού ρεύματος, η ευθύνη των οποίων πρέπει, υποθέτει κανείς, να αναζητηθεί στον ΔΕΣΜΗΕ, που έχει αυτονομηθεί από τη ΔΕΗ ενόψει της παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος από ιδιώτες» (Κύριο άρθρο - «Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).

Στην άλλη άκρη...

«Με δυο λόγια, οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ ναρκοθετούσαν το δρόμο προς την απελευθέρωση της αγοράς της ηλεκτρικής ενέργειας μ' ένα θεσμικό πλαίσιο - εξάμβλωμα, το κόστος του οποίου καλείται να πληρώσει η χώρα στην κρίσιμη περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων» (Κύριο άρθρο - «Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ»).

Η γνωστή συνταγή

«Θα σταθώ, όμως, στις γνωστές, πραγματικές αιτίες του χθεσινού προβλήματος και των περισσοτέρων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν ο τόπος και ο λαός. Στις σάπιες υποδομές και τις σάπιες καταστάσεις! Σ' αυτήν εδώ τη στήλη έχω γράψει άπειρα άρθρα για το πώς σάπισαν το κράτος οι σχέσεις της διαπλοκής, της αδιαφάνειας, της συναλλαγής, της αρπαχτής, της μίζας και του λαδώματος» (Ο Γ. Τράγκας στη «ΧΩΡΑ»).

Η πολιτική αμηχανία...

«Η πολιτική ευθύνη είναι αντικειμενική. Το έχουμε γράψει πολλές φορές και επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ. Στη Βρετανία είχε παραιτηθεί υπουργός, επειδή έγινε αεροπορικό δυστύχημα χωρίς να φταίνε σε τίποτε. Η ευθύνη είναι η άλλη όψη της εξουσίας. Δεν κρύβεται πίσω από το παραβάν της πειθαρχικής ευθύνης των υπαλλήλων. Ούτε αρκεί να ζητούν οι υπουργοί "συγνώμη" και "κατανόηση"» (Κύριο άρθρο - Η «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ