Τρίτη 27 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Διγλωσσία...

«Επιβεβαίωση της διγλωσσίας που διακρίνει τα τελευταία χρόνια τη Νέα Δημοκρατία αποτέλεσε το "πανηγυρικό" συνέδριό του κυβερνώντος κόμματος... Με τέτοιες -συλλογικές- επιδόσεις στον πολιτικό λόγο, θα αποτελούσε αφέλεια να πιστέψει κανείς τα λόγια περί "μεσαίου χώρου". Η αλήθεια είναι ότι, παρά την προσπάθεια μεταμφίεσης, η Νέα Δημοκρατία παραμένει στο φυσικό της χώρο - στη Δεξιά» (Το κύριο άρθρο στα ΝΕΑ).

Νέα Διακυβέρνηση...

«Τα δύο βασικά χαρακτηριστικά της Νέας Διακυβέρνησης, όπως τα περιέγραψε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, είναι τα εξής: Πρώτον, πολιτική με επίκεντρο τον άνθρωπο. Ελεύθερη αγορά δε σημαίνει ασύδοτη αγορά, υπογράμμισε ο Καραμανλής, τονίζοντας ότι στόχος της κυβέρνησής του είναι μια επανάσταση ποιότητας στην παραγωγή, στον ιδιωτικό τομέα, στις υπηρεσίες του κράτους και το δημόσιο βιο. Η κοινωνική διάσταση της πολιτικής της ΝΔ είναι αυτή που τη φέρνει στο στο "κοινωνικό κέντρο"» (Το κύριο άρθρο στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

Γκρίνιες...

«Μπορεί να συμφωνώ μαζί σου (σ.σ. εννοεί τον Μ. Εβερτ) στο μείζον θέμα του Χρηματιστηρίου και στην ανάγκη να έρθουν όλα στο φως. Μπορεί να συμφωνώ ότι προέχει η αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας των πολιτών ή ακόμη και στα όσα επισημαίνεις για ανεπάρκειες διαφόρων στελεχών της κυβέρνησης. Αλλά δε συμφωνώ στην ένταση της κριτικής που ασκείς πλέον καθημερινά εναντίον της κυβέρνησης και η οποία κατ' επέκταση απευθύνεται στον πρωθυπουργό και πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, τον Κώστα Καραμανλή, που όλοι αναγνωρίζουν ότι έβγαλε το κόμμα από μια περίοδο εσωστρέφειας και το οδήγησε σε μια θριαμβευτική νίκη που επικυρώθηκε και από τις ευρωεκλογές και του έχει εξασφαλίσει την απόλυτη πολιτική κυριαρχία» (Ο Γ. Τράγκας στη ΧΩΡΑ).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ