Πέμπτη 19 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
«Ολυμπισμός»

«Τα περί "Ολυμπισμού" ας λείπουν. "Ολυμπισμός" σήμερα είναι ό,τι ακριβώς βλέπουμε ενώπιόν μας: μία τεράστια επιχειρηματική πανήγυρις εταιρικών κολοσσών, με διαχειριστές αμφιβόλου ηθικού κύρους (τόσο αμφιβόλου, ώστε έδωσαν τη Χρυσή Ολυμπιάδα στην Ατλάντα) και πρωταγωνιστές υπεραθλητές, των οποίων η ζωή, ακόμη κι αν δεν παίρνουν φάρμακα, απέχει μακράν από τα πρότυπα σύμμετρης ανάπτυξης σώματος και νου, πιεζόμενη από ατέλειωτες ώρες προπόνησης και στρεβλούς κανόνες διατροφής - συχνά με τίμημα τον πόνο και τη σωματική φθορά (θυμίζω το "κάταγμα κόπωσης" της Βούλας Τσιαμήτα)» (ο Δημήτρης Καστριώτης στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

Ετσι απλά...

«Οι γιατροί ζήτησαν να δουν και να πάρουν δείγματα από συγκεκριμένους αθλητές - λέγεται ότι μεταξύ αυτών ήταν και ο Μορίς Γκριν - αλλά οι αρμόδιοι της αμερικάνικης αποστολής αρνήθηκαν. Στη συνέχεια και αφού εξαφάνισαν τους αθλητές, απευθύνθηκαν στην ασφάλεια του ξενοδοχείου καταγγέλλοντας ότι είχαν εισβάλει άτομα που έμοιαζαν με τρομοκράτες» (η είδηση στο ΕΘΝΟΣ).

Πάρτι για λίγους

«"Από τους ξένους περιμένουμε λίγα, αλλά κι όσοι Ελληνες έμειναν δεν βάζουν το χέρι στην τσέπη. Δουλεύει μόνο η Πλάκα, του Ψυρρή και το Μοναστηράκι. Ακόμα και η παραλία που έχει και τραμ δουλεύει όπως πέρσι που δεν είχαμε Ολυμπιακούς". "Δεν μπορείς να τρομάζεις τον κόσμο με όλα αυτά και μετά να περιμένεις να βγουν έξω και να γιορτάσουν. Είναι φυσικό να θέλουν να αποφύγουν την ταλαιπωρία. Με τους κατοίκους της πόλης, όμως, να λείπουν πώς περιμένουμε να δημιουργηθεί εορταστική ατμόσφαιρα"» (οι δηλώσεις παραγόντων του εμπορίου στα ΝΕΑ).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ