Πέμπτη 23 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Αν κυβερνούν, λέει...

«Για υποχρεωτική προαγγελία των προσλήψεων κάνει λόγο ο υπουργός Εργασίας και μετά την οργίλη αντίδραση πολλών (εν οις και ο πρόεδρος των βιομηχάνων) η προαναγγελία ανακαλείται. Νομίζουν ότι κυβερνούν;» (το κύριο άρθρο στο ΒΗΜΑ).

Αγνό τσεμπέλι κάνει;

«Οι επικεφαλής των 5 μεγαλύτερων αμερικανικών καπνοβιομηχανιών συναντήθηκαν στις 15 Δεκεμβρίου του 1953 στο ξενοδοχείο Πλάζα της Νέας Υόρκης θέτοντας τις κατευθύνσεις με τις οποίες η καπνοβιομηχανία θα αντιμετώπιζε τις ήδη γνωστές σε αυτήν βλαβερές επιπτώσεις του καπνίσματος (...) κατηγορούνται ακόμη ότι "ρύθμιζαν" τα επίπεδα της νικοτίνης για να προκαλέσουν μεγαλύτερο εθισμό» (το ρεπορτάζ στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

Δίπλα στην Κούβα...

«Οι αρχές της χώρας φοβούνται πως το νησί Τορτί ενδέχεται να μην αποκαλυφθεί καθόλου (...) συγκεχυμένες οι πληροφορίες για την τύχη των 26.000 κατοίκων (...) η πολυετής πολιτική αστάθεια έχει καταδικάσει τους κατοίκους σε άθλιες συνθήκες διαβίωσης, ενώ χαρακτηριστικό της φτώχειας στην Αϊτή είναι το κατά κεφαλήν εισόδημα των κατοίκων της που φτάνει τα 480 δολάρια το χρόνο» (το ρεπορτάζ στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

Μόνο μισθοφόροι

«Το ενδεχόμενο να μην υπηρετούν πλέον στρατεύσιμοι στο Πολεμικό Ναυτικό και στην Πολεμική Αεροπορία, παρά μόνο στο Στρατό Ξηράς εξετάζεται σοβαρά από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας» (η είδηση στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ