Τρίτη 2 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

Αυτοί κρατάνε την ανάσα τους... «Είναι η πρώτη, ίσως, εκλογή στην ιστορία για την οποία όλη η υφήλιος κρατάει την ανάσα της» (το κύριο άρθρο στην «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ»).

...οι δικοί μας αφήνουν την τελευταία «Την τελευταία του πνοή στη σκοτεινή κρύπτη της ολλανδικής νταλίκας που στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας επιβιβάστηκε, κενής φορτίου, στο ελληνικό επιβατικό - οχηματαγωγό πλοίο "Hellenic Spirit" με προορισμό την Αγκόνα, άφησε ο 30χρονος Κούρδος λαθρομετανάστης που μαζί με άλλους 12 συμπατριώτες του ήθελαν ένα καλύτερο αύριο γι' αυτούς και τις οικογένειές τους» (το ρεπορτάζ στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»)

Υπουλος θάνατος «Εως και διπλάσιο κίνδυνο να εκδηλώσουν καρκίνο, και δη λευχαιμία, ενδέχεται να αντιμετωπίζουν τα παιδιά που ζουν κοντά σε καλώδια υψηλής τάσης. Σε αυτό το ανησυχητικό συμπέρασμα καταλήγει μια επταετής έρευνα της Ομάδας Ερευνας για τον Καρκίνο της Παιδικής Ηλικίας από το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, για λογαριασμό του βρετανικού υπουργείου Υγείας. Οι επιστήμονες μελέτησαν 70.000 παιδιά κάτω των 15 ετών τα μισά από τα οποία έπασχαν από καρκίνο. Κάποιοι ερευνητές έχουν υποστηρίξει ότι τα καλώδια υψηλής τάσης μπορεί να ευθύνονται για τα 20-30 από τα 500 κρούσματα λευχαιμίας που καταγράφονται κάθε χρόνο στη Βρετανία» (η είδηση στα «ΝΕΑ»).

Οι «ακρίτες» «Σε συνέδριο αιμοδοτών που έγινε την περασμένη εβδομάδα στην Κω, ο εκπρόσωπος της Λέσβου είπε ότι για να φθάσει στο νησί πήγε από τη Μυτιλήνη στις απέναντι ακτές. Από εκεί με λεωφορείο πήγε μέχρι την Αλικαρνασσό και στη συνέχεια με καΐκι έφθασε στην Κω!» (το ρεπορτάζ στα «ΝΕΑ»).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ