Τετάρτη 10 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

Ως εδώ ήταν; «Πτώση για τρίτο συνεχόμενο μήνα σημείωσαν τον Οκτώβριο οι λιανικές πωλήσεις στη ζώνη του ευρώ. "Δεν υπάρχουν πολλά στοιχεία που θα μπορούσαν να ανεβάσουν το ηθικό των καταναλωτών. Ολα δείχνουν ότι ο κύκλος της οικονομικής ανάκαμψης που διανύει η ευρωπαϊκή οικονομία έφθασε στην κορύφωσή του το πρώτο τρίμηνο του έτους" δήλωσε ο Μάικλ Ντικς. "Δεν υπάρχει κανείς πραγματικός λόγος για να σκεφτεί ένας πολιτισμένος άνθρωπος ότι την επόμενη χρονιά τα πράγματα θα εξελιχθούν καλύτερα" δήλωσε ο Χιόχαν Χέλβεγκε που εκπροσωπεί 5.000 επιχειρήσεις λιανικών πωλήσεων» (το ρεπορτάζ στο «ΒΗΜΑ»).

Επιτέλους και εμείς «ελεύθεροι» «Τα καινούργια διαβατήρια θα είναι ακριβώς όπως και τα αμερικάνικα και μάλιστα η κατασκευή τους ανατέθηκε σε αμερικάνικη εταιρία η οποία φτιάχνει τα διαβατήρια στις ΗΠΑ. Πρόκειται συγκεκριμένα για βιομετρικά διαβατήρια τα οποία θα διαθέτουν μικροτσίπ που εκτός από την ψηφιακή εικόνα του κατόχου τους θα περιλαμβάνουν δακτυλικά αποτυπώματα, χρώμα της ίριδας των ματιών και άλλα προσωπικά δεδομένα» (το ρεπορτάζ στο «ΕΘΝΟΣ»).

Ακριβό το «θείο βρέφος» «Μία καταιγίδα ήταν αρκετή για να αποδειχθεί πόσο πρόχειρα, χωρίς σωστές μελέτες, κατασκευάστηκαν μερικά δημόσια έργα. Οπως το υπερσύγχρονο νοσοκομείο Χαϊδαρίου που πλημμύρισε ενώ ένα τμήμα του έπαθε καθίζηση πριν συμπληρώσει ένα χρόνο λειτουργίας. Ακόμα και για ορισμένα τμήματα της Αττικής Οδού, του Τραμ, του Προαστιακού και το Αεροδρόμιο υπάρχουν καταγγελίες ότι παραδόθηκαν χωρίς όλα τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας» (το κύριο άρθρο στα «ΝΕΑ»).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ