Παρασκευή 26 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Ολη η συμμορία

«Ο Πάπας Ιωάννης - Παύλος Β΄ προσεύχεται για χάρη των Ουκρανών, φιλοδυτικών εθνικιστών στο Βατικανό. Ο Λεχ Βαλέσα ετοιμάζεται να ταξιδέψει στο Κίεβο και ο ηγέτης της "βελούδινης επανάστασης" στην Τσεχοσλοβακία, Βάτσλαβ Χάβελ, στέλνει φλογερό μήνυμα αλληλεγγύης στην ουκρανική αντιπολίτευση». (η είδηση στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)

Οι «αυθόρμητοι»

«Η Ζένια είναι η καλύτερη πηγή για τις φήμες κατά του Γιανούκοβιτς με αντιρωσική χροιά και η καλύτερη απόδειξη ότι ένα επαγγελματικά οργανωμένο επιτελείο κουμαντάρει την "αυθόρμητη πορτοκαλί επανάσταση". Το οποίο πρέπει μάλιστα να διαθέτει και ικανοποιητική χρηματοδότηση, αν κρίνω από την πληθώρα των τυπωμένων φυλλαδίων και συνθημάτων, την καλοσχεδιασμένη καμπάνια και τις πολυάριθμες εγκαταστάσεις γιγαντοοθονών στο κέντρο της πόλης». (η ανταπόκριση του Θ. Αυγερινού στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ)

Φήμες με στόχο...

«Στην αρχή ήταν οι ρώσικες ειδικές δυνάμεις που έφτασαν νύχτα και κρύφτηκαν στο προεδρικό μέγαρο, "για να πυροβολήσουν στο ψαχνό μπροστά από τους Ουκρανούς αστυνομικούς, που αρνούνται να χτυπήσουν", μετά ήταν η από στιγμή σε στιγμή επέμβαση τεθωρακισμένων εναντίον των διαδηλωτών και αργά χτες το άνοιγμα των φυλακών ώστε να βγουν οι εγκληματίες και στο όνομα της παλιάς συναδελφικότητας να στηρίξουν το "κάθαρμα" Γιανούκοβιτς». (επίσης ο Θ. Αυγερινός από το Κίεβο /ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ)



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ