Τετάρτη 1 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
«Λιώνουν το κορμί του ανθρώπου»!

«ο στρατός των ΗΠΑ, με τη σειρά του, φαίνεται πως φρόντισε να μεταφέρει τον εφιάλτη του Βιετνάμ και στους Ιρακινούς, καθώς σύμφωνα με ρεπορτάζ του Αλ Τζαζίρα βομβάρδισε την πόλη της Φαλούτζα με βόμβες ναπάλμ! "Επιτέθηκαν με ό,τι όπλο είχαν... Χρησιμοποίησαν μέχρι και δηλητηριώδη αέρια που έκαιγαν τον κόσμο" δηλώνει ένας κάτοικος της Φαλούτζα. Πρόκειται για την πρώτη φορά μετά τον πόλεμο του Βιετνάμ που οι ΗΠΑ καταφεύγουν στην απάνθρωπη τακτική της ρίψης ναπάλμ. Οι βόμβες αυτές έχουν απαγορευτεί, βάσει διεθνούς συνθήκης που υπογράφτηκε το 1980, εξαιτίας του βασανιστικού θανάτου που προκαλούν. Τα ναπάλμ εκρήγνυνται πριν σκάσουν στο έδαφος και λιώνουν το κορμί του ανθρώπου... Οι ΗΠΑ δεν υπέγραψαν ποτέ την συνθήκη και είναι η μόνη χώρα στον κόσμο που διατηρεί ναπάλμ στο οπλοστάσιό της» (το ρεπορτάζ στην «ΗΜΕΡΗΣΙΑ»).

Γιατί; Εχουν σχέση με εργάτες;

«Στη συζήτηση επισημάνθηκαν σοβαρά προβλήματα προσανατολισμού και οργάνωσης, με κυριότερο τη δυσκολία του Φόρουμ να παρέμβει ουσιαστικά για τον συντονισμό και την ανάπτυξη των κοινωνικών αντιστάσεων κατά του νεοφιλελευθερισμού, ιδιαίτερα στον τομέα της καταπάτησης των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων» (το ρεπορτάζ στην «ΑΥΓΗ»).

Πριγκίπισσα της αρπαχτής

«Την έλεγαν "πριγκίπισσα των καυσίμων". Ομως τα πλήθη των διαδηλωτών φωνάζουν την Γιούλια Τιμοσένκο, Ζαν ντ' Αρκ της Ουκρανίας. Η ξανθιά υπαρχηγός της αντιπολίτευσης είναι η ψυχή της πορτοκαλί επανάστασης. Με τους πύρινους λόγους της, τη λεπτή κορμοστασιά της και την εντυπωσιακή εμφάνισή της συνεγείρει τους πολυπληθείς διαδηλωτές που υποστηρίζουν τον αρχηγό της αντιπολίτευσης Βίκτορ Γιουσένκο» (τα σχόλια στα «ΝΕΑ»).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ