Σάββατο 4 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Ενας στους 250

«Στις 18 του μηνός 111.912 νέοι, ηλικίας 18-30 ετών, από όλη την Ελλάδα θα διαγωνιστούν για 450 θέσεις εργασίας που προσφέρει σε αποφοίτους Λυκείου η Εθνική Τράπεζα. Πολλοί κρύβουν τα πτυχία τους για να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό. Στους γύρω από την πλατεία Κάνιγγος δρόμους λειτουργούν φροντιστήρια για τις εξετάσεις στην τράπεζα. Το κόστος του φροντιστηρίου στοιχίζει 800 ευρώ» (η είδηση στο «ΒΗΜΑ»).

Συμβασιούχοι

«Το πρόβλημα σε πρώτη φάση - και μόνο για το 2005 - αφορά 12.000 άτομα (7 χιλιάδες ΑΜΕΑ, 3 χιλιάδες σχολικούς φύλακες και 2 χιλιάδες εργαζόμενους σε προνοιακές δομές). Ωστόσο, μέσα στα επόμενα 2,5 χρόνια οι συμβασιούχοι στους δήμους θα αγγίξουν τις 30.000 και τότε μόνο με την εξασφάλιση των κρατικών ποσών θα μπορεί να αντιμετωπιστεί το θέμα» (το ρεπορτάζ στην «ΗΜΕΡΗΣΙΑ]).

Σοσιαλδημοκρατικό αδιέξοδο

«Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 6 ετών ανήλθε η ανεργία στη Γερμανία τον Νοέμβριο, καθώς οι επιχειρήσεις συνεχίζουν με αμείωτο ρυθμό τις μαζικές απολύσεις και τη μεταφορά της παραγωγής τους σε χώρες με χαμηλό κόστος εργασίας. Ο αριθμός των ανέργων προσέγγισε τα 4,4 εκατομμύρια, επίπεδο που είναι το υψηλότερο από τον Ιανουάριο του 1998, πριν δηλαδή αναλάβει για πρώτη φορά τα ηνία της Γερμανίας ο καγκελάριος Σρέντερ» (η είδηση στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»)

Χρυσοφόρα σκουπίδια

«Στο παρασκήνιο οι ισχυροί κατασκευαστικοί όμιλοι δημιουργούν τις συμμαχίες για τους διαγωνισμούς που αναμένονται σύντομα, ενώ υπηρεσιακοί παράγοντες, στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης και άλλοι κονταροχτυπήθηκαν για το ποιος θα διαχειριστεί τα περίπου 150 εκατομμύρια ευρώ που θα δαπανηθούν για τους τρεις νέους ΧΥΤΑ» (το ρεπορτάζ στην «Παρασκευή + 13»)



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ