Τρίτη 7 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Εξίσωση στην ανεργία

«"Βόμβα" για εκατοντάδες χιλιάδες συμβασιούχους αποτελεί απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου με την οποία κρίνεται αντισυνταγματική η μονιμοποίησή τους. Στον αέρα βρίσκονται για άλλη μία φορά οι συμβασιούχοι καθώς μετά την απόφαση τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου ακυρώνεται ουσιαστικά το Προεδρικό Διάταγμα για τη μονιμοποίηση» (το ρεπορτάζ στα «ΝΕΑ»).

Επιλογή με τη θηλιά στο λαιμό

«Διαφώνησα με την πρόωρη συνταξιοδότηση που πράγματι δε συζητιέται καν πουθενά στην Ευρώπη. Δε γίνεται αποδεκτή πλέον. Αντίθετα, συζητείται και είναι ευρύτατα αποδεκτό, οι εργαζόμενοι να έχουν τη δυνατότητα, εφόσον το επιλέγουν, να εργάζονται περισσότερα χρόνια με σχετικές αυξήσεις των απολαβών και των συντάξεών τους» (ο Επίτροπος Σ. Δήμας στον «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ»)

«Στροφή» το ξεκλήρισμα;

«Τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας καταγράφονται σε περιφέρειες όπου οι κάτοικοι "παραδοσιακά" ασχολούνται με τη γεωργία. Η στροφή που γίνεται τα τελευταία χρόνια από τον πρωτογενή στον τριτογενή τομέα έχει οδηγήσει στην αύξηση της ανεργίας στις συγκεκριμένες περιοχές» (το ρεπορτάζ στο «ΕΘΝΟΣ»).

Τρέμε Τέξας!

«Οι ιδιοκτήτες των σπιτιών θα πρέπει να μπορούν να υπερασπίζονται τις περιουσίες τους από τους κακοποιούς με κάθε μέσον, ακόμη και αν αυτό οδηγεί σε φόνο του εισβολέα. Αποψή μου είναι πως ο κόσμος θα πρέπει να χρησιμοποιεί κάθε απαραίτητο μέσον χωρίς να φοβάται τη δίωξη» (ο Σερ Τζον Στίβενς, διευθυντής Αστυνομίας του Λονδίνου/τα «ΝΕΑ»).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ