Πέμπτη 9 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Τελειώνουν οι αυταπάτες

«Αυτό που προσφέρεται στη Λευκωσία είναι μία συμφωνία τελωνειακής ένωσης. Ορισμένοι ισχυρίζονται ότι μία τέτοια συμφωνία ισοδυναμεί με αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας από την Τουρκία. Η αλήθεια είναι διαφορετική. Η τελωνειακή ένωση δεν υποχρεώνει την Αγκυρα να συνάψει διπλωματικές σχέσεις με τη νόμιμη κυπριακή κυβέρνηση. Η διπλωματική μάχη πρέπει λοιπόν να συνεχιστεί» (το κύριο άρθρο στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).

Να τους μιμηθούμε...

«Να υπογραμμιστεί πως η πρόσφατη διαπίστωση ότι το έλλειμμα του συνταξιοδοτικού συστήματος στην Αγγλία θα προσεγγίσει τα 100 δισ. δολάρια το χρόνο εάν δεν αυξηθεί στο άμεσο μέλλον είτε το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης στα 70 έτη, είτε δε μειωθούν οι συντάξεις κατά 30% αναφέρεται κυρίως στο κεφαλαιοποιητικό (επαγγελματική σύνταξη) και όχι στο αναδιανεμητικό σύστημα. Ο πυλώνας αυτός στην Αγγλία απώλεσε σημαντικό τμήμα του αποθεματικού του κεφαλαίου εξαιτίας της χρεοκοπίας επιχειρήσεων και των απωλειών που σημείωσαν οι επενδύσεις του στο χρηματιστήριο» (ο Σ. Ρομπόλης στα «ΝΕΑ»).

Ολα επί πληρωμή...

«Ο κοινωνικός ρόλος που παραδοσιακά ασκούσαν οι κρατικές αρχές δεν μπορεί πλέον να συνεχίσει αναλλοίωτος. Νέοι φορείς κοινωνικών καθηκόντων καλούνται να θεσμοθετηθούν έτσι ώστε να λειτουργήσουν συμπληρωματικά προς το κράτος» (το άρθρο στη «ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ»).

«Τρεις κι εξήντα...»

«Ανω κάτω έχει γίνει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία για την καταβολή του επιδόματος για την εξάρθρωση της 17Ν. Οι υλικές αμοιβές προκάλεσαν τη δυσφορία των περισσοτέρων οι οποίοι χαρακτηρίζουν την κατανομή άδικη. Κάποιοι παίρνουν ενάμιση μισθό και άλλοι - οι περισσότεροι- το ένα τρίτο του μισθού, δηλαδή 200 ευρώ. Συνολικά θα αμειφθούν 493 άτομα» (η είδηση στα «ΝΕΑ»)



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ