Σάββατο 11 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Από το 1992

«Το 1992 πήραμε την απόφαση να δημιουργήσουμε ένα νέο κόμμα της Σύγχρονης Δημοκρατικής Αριστεράς (...) πρόκειται για ένα πολύ απαιτητικό εγχείρημα (...) η παράδοση ενός πολιτικού συστήματος που κυριαρχείται από τα δύο μεγάλα κόμματα και αφήνει έναν μικρό χώρο μόνον για την παραδοσιακή Αριστερά που εκπροσωπεί το ΚΚΕ (...) η πολιτική της ηγεσίας του ΚΚΕ αποτελεί μεγάλο εμπόδιο (...) για ένα μεγάλο διάστημα θα διεξάγεται ένας σκληρός αγώνας για τη διαμόρφωση των συσχετισμών στο χώρο της Αριστεράς και από την τελική έκβαση θα εξαρτηθούν πολλά (...) για ολόκληρο το πολιτικό σύστημα» (ο Ν. Κωνσταντόπουλος στο συνέδριο του ΣΥΝ / «Η ΑΥΓΗ»).

Στο 2004

«Να διασφαλίσουμε ότι θα δώσουμε τη μάχη για να αντιστρέψουμε τη συντηρητική στροφή της κοινωνίας» (η πρόσκληση του Γ. Παπανδρέου στον ΣΥΝ / «Η ΑΥΓΗ»).

Για τη συνέχεια

«Για τον Συνασπισμό η απόφαση συνεργασίας (σ.σ. με το ΠΑΣΟΚ) προϋποθέτει μια πολύ πιο ουσιαστική μετατόπιση από τη λογική του κόμματος αριστερής διαμαρτυρίας στη λογική ενός κόμματος που διεκδικεί τη συμμετοχή του σε έναν κυβερνητικό συνασπισμό» (το κύριο άρθρο στα «ΝΕΑ»)

Κοινός παρονομαστής

«Ας σταματήσουν οι δηλώσεις και οι διαγκωνισμοί αρμοδίων και αναρμοδίων για το Ασφαλιστικό και ας συνταχθούμε όλοι στη γραμμή του προέδρου» (η δήλωση Πολυζωγόπουλου για την ομιλία Παπανδρέου / «ΕΘΝΟΣ»).

Η υπηρεσία στο κεφάλαιο

«Ο κ. Γ. Παπανδρέου χαρακτήρισε το συνδικαλιστικό κίνημα "αιχμή του δόρατος για την αναπτυξιακή πορεία" που επαγγέλλεται η "συμμετοχική δημοκρατία" και παρότρυνε τους συνέδρους να αλλάξουν συνδικαλιστική φιλοσοφία» (το ρεπορτάζ στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ