Τετάρτη 29 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
55.000 νεκροί ίσον 1,6% πτώση μετοχής

«"Δάκρυσαν" οι αγορές από την καταστροφή (...) η μετοχή του μεγαλύτερου ευρωπαϊκού γραφείου ταξιδιών, του γερμανικού TUI, έφτασε να υποχωρεί 1,6% (...) η συνολική διάσταση του ασφαλιστικού κόστους θα είναι μικρότερη από τους τυφώνες που έπληξαν τις ΗΠΑ (...) οι μεγαλύτερες πληγές από την καταστροφή άνοιξαν στις "πλάτες" του φτωχού πληθυσμού που ζει στα παράλια της ΝΑ Ασίας και ο οποίος δεν έχει "ασφαλιστικές αξιώσεις"» (το ρεπορτάζ στην «ΗΜΕΡΗΣΙΑ»).

Κυνηγοί παιδικής σάρκας

«Δεν λείπουν και κάποιοι που συστηματικά τις επισκέπτονται για "σεξοτουρισμό". Αλλωστε είναι πασίγνωστο ότι ειδικά στη Νοτιοανατολική Ασία πωλείται ανθρώπινη σάρκα ακόμη και παιδιά για να ικανοποιηθεί κάθε λογής "επιθυμία"» (ο Θ. Αργυράκης στον «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ»).

Αγωνία

«Μεταξύ των συγγενών που αγωνιούσαν για την τύχη των ανθρώπων τους ήταν και ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Χρήστος Πολυζωγόπουλος, ο γιος του οποίου βρισκόταν για τουρισμό στην Ινδονησία. Βρέθηκε στο τηλέφωνο και αποφάσισε να συνεχίσει τις διακοπές του...» (η είδηση στο «ΕΘΝΟΣ»).

Οι τουρίστες

«Τα 8,9 Ρίχτερ και το τσουνάμι που ακολούθησε δεν ήταν αρκετά για να πτοήσουν τη μεγαλύτερη μερίδα των Ελλήνων ταξιδιωτών. Οι περισσότεροι αποφάσισαν να συνεχίσουν κανονικά τις διακοπές τους» (το ρεπορτάζ στην «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ»).

Τι κρίμα...

«Χριστούγεννα στην Ταϊλάνδη η Γωγώ Μαστροκώστα και ο Κώστας Σόμμερ (...) το ζευγάρι έφτασε στο ξενοδοχείο για να διαπιστώσει ότι το δωμάτιο που είχε ζητήσει να βρίσκεται στους χαμηλούς ορόφους και με θέα στη θάλασσα δεν ήταν τελικά στη διάθεσή του. Βρέθηκαν να διαμένουν στον 4ο όροφο κάτι που τους έσωσε τη ζωή (...) το ζευγάρι συνεχίζει τις διακοπές του και προσπαθεί να ξεχάσει τον εφιάλτη που έζησε» (το «ρεπορτάζ» στον «ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ» του Ρίζου).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ