Σάββατο 15 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Τόσο απλό

«Το θέμα λοιπόν είναι απλό με τους αγρότες: 'Η θα εκσυγχρονίσουν την παραγωγική διαδικασία αναδιαρθρώνοντας τις καλλιέργειες των, φτιάχνοντας προϊόντα ποιοτικά για την αγορά, ή, αναγκαστικά θα σβήσουν» (το κύριο άρθρο στην «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ»).

Υπέρ αγροτών

«ΣΥΝ: Να απορροφηθούν όλες οι νόμιμες ποσότητες βαμβακιού» (ο τίτλος του ρεπορτάζ στην« ΑΥΓΗ»).

Οπως και η ΝΔ

«Πάντως η θέση του Συνασπισμού για το βαμβάκι είναι αρκετά κοντά μ' αυτήν των "γαλάζιων" αγροτοσυνδικαλιστών, ζητώντας να παραδοθούν όλες οι νόμιμες παραχθείσες ποσότητες» (το σχόλιο του Χ.Τ. στο «ΕΘΝΟΣ»).

Δε φτάνουν μόνο οι μισθοί πείνας

«Η Ελλάδα μπορεί να έχει το χαμηλότερο εργατικό κόστος στην Ευρωπαϊκή Ενωση, αλλά αυτό δε φέρνει κανένα συγκριτικό πλεονέκτημα στη χώρα μας, δεδομένου ότι έχει τη χαμηλότερη παραγωγικότητα» (το σχόλιο στη «ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ»).

Διά Βίου

«Με κοινοτικούς πόρους ύψους 120 εκατομμυρίων ευρώ θα χρηματοδοτηθούν τα ινστιτούτα διά βίου εκπαίδευσης που καλούνται να ιδρύσουν τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ. Η ίδρυσή τους αποτελεί συμβατική υποχρέωση της χώρας μας στο πλαίσιο του ΕΠΕΑΕΚ (...) οι εκπαιδευόμενοι στα ινστιτούτα θα καταβάλλουν δίδακτρα. Δε θα απονέμουν πτυχία» (η είδηση στον «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ»).

Ακόμα γκρεμίζουν...

«Το Κρεμλίνο προχώρησε στην κατάργηση των κοινωνικών επιδομάτων που ίσχυαν στη σοβιετική εποχή για τους ηλικιωμένους, τους μειονεκτούντες και άλλες ομάδες ατόμων με προβλήματα. Ετσι η δωρεάν μετακίνηση με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, οι απαλλαγές στις δαπάνες για φάρμακα και τηλεφωνικές συνδιαλέξεις αντικαταστάθηκαν από οικονομική ενίσχυση μέχρι 53,35 ευρώ το μήνα» (η είδηση στη «ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ»).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ