Τετάρτη 16 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Ως εδώ η «κάθαρση»;

«Μπροστά σε επιχείρηση... κλειστά στόματα βρέθηκαν ξαφνικά οι αρεοπαγίτες που διερευνούν καταγγελίες για την εισαγγελέα στην οποία αποδίδεται συνεργασία με εμπόρους ναρκωτικών» (η είδηση στα ΝΕΑ).

Με το θράσος του συστήματος

«Αν οι εκπρόσωποι της νομοθετικής εξουσίας, οι βουλευτές, καθιστούν "κουρελόχαρτο" το "πόθεν έσχες", αν οι εκπρόσωποι της εκτελεστικής εξουσίας, οι υπουργοί, κολυμπούν σε πελάγη αδιαφάνειας, χαριστικών συμβάσεων και επιλήψιμων προμηθειών, αν οι εκπρόσωποι της δικαστικής εξουσίας, οι δικαστές, παρουσιάζουν εικόνα σαν τη σημερινή, τότε με ποιο θράσος απαιτούν από τον υπάλληλο της εφορίας ή της πολεοδομίας να μη χρηματίζεται;» (το κύριο άρθρο στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

Το «πολιτικό χρήμα»

«Το σύστημα ελέγχου μέσω "δηλώσεων" πρέπει είτε να καταργηθεί (για να μην κοροϊδευόμαστε) είτε να αλλάξει για να γίνει ουσιαστικότερο. Γιατί το "πολιτικό χρήμα" όπως άλλωστε και όλες οι άλλες εκδοχές "μαύρου χρήματος" που απαντώνται στις σύγχρονες κοινωνίες δε δηλώνεται» (το άρθρο του Γ. Χαρβαλιά στο ΕΘΝΟΣ).

Πόνος για την «Αριστερά» (1)

«Το "κουκουέ" συγκεντρώνει κάπου 5% ή 6% του εκλογικού σώματος και η απομόνωσή του, σε σχέση με την ευρύτερη Αριστερά, συμφέρει τη συντηρητική παράταξη» (ο Ρ. Σωμερίτης στο ΒΗΜΑ).

Πόνος για την «Αριστερά» (2)

«Τη διαίρεση των αριστερών δυνάμεων την εύχεται με κάθε τρόπο το μεγάλο κεφάλαιο και το πολιτικό κατεστημένο» (ο Αλ. Αλαβάνος στην ΑΥΓΗ).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ