Παρασκευή 18 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Απορία

«Είναι όντως η σαπίλα ο στόχος και το άμεσο ζητούμενο, ως επακόλουθο, που είναι η κάθαρση; Τι παιχνίδια αντιπαλότητας παίζονται και πόσο χρησιμοποιούνται έκοντες άκοντες ορισμένοι (το τονίζω αυτό) δημοσιογράφοι; Ποιες φατρίες αντιμάχονται μεταξύ τους, ποια ξεκαθαρίσματα ανοιχτών λογαριασμών επισυμβαίνουν και ποιοι θα θριαμβεύσουν τελικά, όταν μετά την τιμωρία των μαύρων προβάτων θα έρθουν ως σημαιοφόροι της κάθαρσης και μόνοι αδιαμφισβήτητοι διαχειριστές της εξουσίας;» (από το άρθρο του Δ. Τσακνή - «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).

Ευχή

«Υπάρχει λύση. Είναι καιρός να πάψουν τα σχολεία μας να είναι εξεταστικοί μηχανισμοί και να δοθούν μεγαλύτερα κονδύλια για την Παιδεία, ώστε και οι δάσκαλοι να αμείβονται όπως τους αξίζει και η διδασκαλία να εκσυγχρονιστεί και η υλικοτεχνική υποδομή να βελτιωθεί. Ετσι θα λείψουν τα παρατράγουδα» (Ο Θ. Ρουμπάνης στο «ΕΘΝΟΣ»)

Πραγματικότητα (1)

«Πάνω από 160.000 θέσεις εργασίας ανακοινώθηκε ότι θα χαθούν σε 18 ευρωπαϊκές χώρες λόγω επιχειρηματικών αναδιαρθρώσεων κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2004. Αυτό προκύπτει από έρευνα του Ευρωπαϊκού Ιδρύματος για τη βελτίωση των συνθηκών ζωής και εργασίας, σύμφωνα με την οποία οι περισσότερες αναδιαρθρώσεις έλαβαν χώρα στη Βρετανία και τη Γερμανία. Από τις 309 περιπτώσεις, οι 68 αφορούσαν βρετανικές επιχειρήσεις, οι 45 γερμανικές, άλλες τόσες έλαβαν χώρα στην Πολωνία, ενώ 44 πραγματοποιήθηκαν στη Γαλλία» (η είδηση στο «ΒΗΜΑ»).

Πραγματικότητα (2)

«Ενας έμπορος ναρκωτικών αφέθηκε ελεύθερος λόγω παραγραφής ύστερα από... 18χρονες εκκρεμότητες και 11 αναβολές της δίκης. Εχει και συνέχεια: Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου διέταξε έρευνα και η έκθεση του εισαγγελέα Εφετών Γιώργου Αρβανίτη που τη διεξήγαγε κατέληξε στο συμπέρασμα ότι όλες οι αναβολές ήταν δικαιολογημένες!» (η είδηση στο «Ποντίκι»).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ