Σάββατο 19 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

Η συνθήκη «Στις πρόνοιες της παραγράφου 9 του άρθρου 104 της συνθήκης του Μάαστριχτ υπάγεται από χτες - με απόφαση του συμβουλίου υπουργών Οικονομικών της Ενωσης - η Ελλάδα» (η είδηση στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).

τα χρυσά κουτάλια «Καθώς η Ελλάδα γίνεται η πρώτη χώρα - μέλος που η οικονομική της πολιτική θα υπαγορεύεται πλέον από τις Βρυξέλλες, οι επιπτώσεις αυτής της εξέλιξης έχουν αρχίσει ήδη να φαίνονται. Οι ρυθμοί ανάπτυξης έχουν οριστικά πάρει τον κατήφορο. Και οι πολίτες ζουν την κρίση στην αγορά, την ανεργία και τον περιορισμό των εισοδημάτων τους» (από το κύριο άρθρο στα «ΝΕΑ»).

ο δικαστής «"Οποια πέτρα κι αν σηκώσεις τον Καλούση θα βρεις" λένε χαρακτηριστικά δικαστικοί κύκλοι, όταν καλούνται να μιλήσουν για το γνωστό δικαστή με τη... μεζούρα. Χτες κλήθηκε και κατέθεσε το ζευγάρι που είχε καταγγείλει ότι ο Καλούσης είχε επιχειρήσει να τους πουλήσει ένα μωρό έναντι του ποσού του 1 εκατομμυρίου δρχ.» (η είδηση στον «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ»).

η Κατεχάκη «Οι ισορροπίες έπειτα από μια εικοσάχρονη διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αρχίζουν και αλλάζουν. Και κάποιοι που χάνουν τα προνόμιά τους αντιδρούν. Και δίνουν στη δημοσιότητα ό,τι χαρτιά έχουν στα χέρια τους. Και εδώ όμως υπάρχουν απορίες. Ποιος φύλαγε επί τόσα χρόνια όλα αυτά τα χαρτιά; Και μάλιστα τα δίνει επιλεκτικά και με τη σειρά που αυτός θέλει, κλιμακώνοντας κατά το δοκούν τις αποκαλύψεις; Και με ποιο σκοπό;» (το άρθρο στην «Παρασκευή + 13»).

και το στρινγκ! «Εάν λοιπόν οδηγηθούμε σε δημοψήφισμα, οι πολίτες δε θα γνωρίζουν ότι σε περίπτωση διαχωρισμού το μάθημα των Θρησκευτικών δε θα είναι υποχρεωτικό στα σχολεία. Ο εκκλησιασμός και η συμμετοχή σε ορθόδοξες εκδηλώσεις θα είναι προαιρετικές. Οι κάθε λογής άθεοι και δήθεν προοδευτικοί εκπαιδευτικοί και λόγιοι θα μας "γανώνουν" καθημερινά με τις αθλιότητές τους» (το κύριο άρθρο στη «ΧΩΡΑ»).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ