Πέμπτη 24 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Πίσω από την εικόνα

«Πίσω όμως από την εικόνα της νέας συναίνεσης είναι αδύνατον να κρυφτούν οι διαφωνίες. Ο γαλλογερμανικός άξονας πιέζει για αλλαγές στο ΝΑΤΟ και ο Γάλλος πρόεδρος Ζακ Σιράκ προκάλεσε τη δυσφορία των ΗΠΑ επιμένοντας ότι θα αρθεί το εμπάργκο στις πωλήσεις ευρωπαϊκών όπλων στη Λαϊκή Κίνα» (το ρεπορτάζ στο ΒΗΜΑ).

Οι πλασιέ

«Η Πολωνία βρέθηκε χτες στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης ΗΠΑ - Ευρώπης. Μπλερ, Σιράκ και Σρέντερ με επιστολή τους προς τον Πολωνό πρωθυπουργό Μάρεκ Μπέλκα τον προτρέπουν να προτιμήσει τα αεροσκάφη της "Airbus" αντί αυτών της αμερικάνικης "Boeing". Ωστόσο ο ίδιος ο Μπέλκα δήλωσε ότι έχει γίνει αποδέκτης ανάλογης επιστολής και από τον Μπους, ο οποίος φυσικά τον προτρέπει να αγοράσει τα αεροσκάφη της "Boeing". Και σα να μην έφτανε αυτό, ο Σρέντερ δήλωσε ότι οι Ευρωπαίοι θα πουλήσουν "Airbus" και στο Ιράν. Η προσέγγιση έχει τα όρια της...» (το σχόλιο στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

«Κοινή πορεία»

«Αλλωστε, τώρα που οι χώρες έγιναν 25, η καθεμία επιδιώκει ανοιχτά δικούς της σκοπούς και "η κοινή ευρωπαϊκή πορεία" είναι ωραίο μεν πράγμα, αλλά χρησιμοποιείται κυρίως σε επίσημες... εκδηλώσεις» (το άρθρο στη ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ).

Τέλος «ευημερίας»

«Ανάστατοι είναι 15.000 - 18.000 άνεργοι και άποροι Ελληνες της Γερμανίας από τα μέτρα της κυβέρνησης γνωστά ως πακέτο "Χαρτς 4" που τους υποχρεώνουν να πουλήσουν όποιο περιουσιακό στοιχείο έχουν στην πατρίδα τους για να αποδείξουν ότι είναι πραγματικά άποροι και άνεργοι, ώστε να συνεχίσουν να παίρνουν κανονικά τα κοινωνικά βοηθήματά τους» (η είδηση στο ΕΘΝΟΣ).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ