Τρίτη 12 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Δημοκρατικός θρίαμβος

«Ως γνωστόν, εκ των σημαντικών "υποστηρικτών" των επαναστάσεων σε Ουκρανία και Κιργιζία ήταν το αμερικάνικο ίδρυμα Freedom House, επικεφαλής του οποίου είναι ο πρώην αρχηγός της CIA Τζέιμς Γούλσι (...) η γεωπολιτική γραμμή από τα Βαλκάνια έως την Κίνα γίνεται πράξη» (ο Θ. Αργυράκης στον «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ»).

Να κάνουμε έρανο

«Ο Τόνι Μπλερ βρίσκεται αντιμέτωπος με μια κρίση, η οποία έχει τις ρίζες της στην εποχή της σιδηράς κυρίας, Μάργκαρετ Θάτσερ, η οποία προχώρησε το 1988 στην ιδιωτικοποίηση της Rover. Από τότε που πέρασε στον έλεγχο ιδιωτών, μέχρι και το 1994, οπότε αγοράστηκε από την BMW, έχοντας περάσει προηγουμένως από τα χέρια της British Aerospace και της Honda, επιβαρύνθηκε με χρέη περίπου 900 εκατομμυρίων στερλινών» (το ρεπορτάζ στην «ΗΜΕΡΗΣΙΑ»).

Αυτο-κίνηση

«Χωρίς να έχουν υπολογιστεί οι επιπτώσεις από την αύξηση του ΦΠΑ εκτιμάται ότι το κόστος κατοχής και χρήσης για ένα αυτοκίνητο 1.600 κυβικών, αξίας 18.000 ευρώ, ξεπερνά σήμερα τα 3.000 ευρώ ετησίως! Το αποτέλεσμα είναι σε έξι χρόνια να δαπανά κανείς περίπου τόσα χρήματα όσα θα έδινε για την αγορά ενός... καινούριου μοντέλου» (το ρεπορτάζ στα «ΝΕΑ»).

Λευτεριά στους πολίτες!

«Είναι σημαντικότερο ότι η κυβέρνηση μελετά μέτρα για να απελευθερώσει τους πολίτες από την αιχμαλωσία των συντεχνιών για να μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους (...) Δεν είναι δυνατόν σ' αυτή τη χώρα να κλείνουν τα μαγαζιά (ακόμη και στις τουριστικές περιοχές) επειδή έτσι συνηθίσαμε» (το κύριο άρθρο στην «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ»).

Από την εποχή του Καλαμπόκα...

«Οργάνωση, σεβασμός, σεμνότητα και ταπεινότητα. Τα στοιχεία που διέκριναν ανέκαθεν τους ΔΑΠίτες» (η λεζάντα στη «ΧΩΡΑ»).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ