Πέμπτη 2 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Με εντολή των Αμερικανών!

«Παρέμβαση εισαγγελέα για την "εισβολή" 17 ημέρες μετά την εκδήλωση του Ελληνοαμερικανικού Συνδέσμου (...) για το θέμα "ενδιαφέρθηκε" σφόδρα το αμερικανικό προξενείο της Θεσσαλονίκης ασκώντας παράλληλα διακριτική πίεση για εισαγγελική παρέμβαση (...) προκαλεί εντύπωση ότι η εισαγγελική παραγγελία για διεξαγωγή προανάκρισης έρχεται 17 ολόκληρες ημέρες μετά την εκδήλωση (...) την εντολή δίνει ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών, γεγονός που αποδεικνύει τη σε ανώτατο επίπεδο ασχολία με το θέμα. Η εντολή δίδεται προς τον Εισαγγελέα Λάρισας, παρά το γεγονός ότι δεν έχει υποβληθεί από κανένα μέλος του ακροατηρίου, ούτε βεβαίως από το δικηγορικό Σύλλογο Λάρισας ως φιλοξενούντα την εκδήλωση μήνυση "διότι εθίγη" από την ενέργεια των στελεχών του ΚΚΕ. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι το βράδυ εκείνο υπήρχε σε ετοιμότητα αστυνομική δύναμη, την οποία ουδείς εκάλεσε, ακριβώς γιατί η αντίδραση των στελεχών του ΚΚΕ είχε πολιτικά και μόνο χαρακτηριστικά» (το ρεπορτάζ στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

Οι τεμπέληδες εργάτες

«Περισσότεροι από τους μισούς Βρετανούς εργαζομένους δήλωσαν ότι βίωσαν συμπτώματα υπερκόπωσης και εξάντλησης το διάστημα των τελευταίων έξι μηνών, ενώ ένα ποσοστό της τάξεως του 26% δήλωσε ότι έχασε τον ύπνο του εξαιτίας θεμάτων που σχετίζονταν με την εργασία και αισθανόταν άρρωστο από αγωνία για τους ίδιους λόγους. Σύμφωνα με απαντήσεις που έδωσαν διευθυντές επιχειρήσεων το 14% αυτών έχασε ικανούς εργαζόμενους εξαιτίας υπερκόπωσης, το 36% παρατήρησε μείωση της παραγωγικότητας και το 79% κατέγραψε μια τάση αύξησης των ημερών αναρρωτικής άδειας. Επειδή πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι οι Ελληνες εργάζονται περισσότερο από όλους τους Ευρωπαίους η πιθανότητα να συμβαίνουν τα ίδια και χειρότερα στη χώρα μας είναι μάλλον αυξημένη» (το θέμα στο ΒΗΜΑ).

«...και να κοιμόμαστε κουρασμένοι»

«"Ο Λοΐζος, καπνίζων αρειμανίως". Σαν τον Γκάτσο, με την "αδιατάρακτο ραθυμία του", όπως έλεγε ο Χατζιδάκις. Τον Γκάτσο, που μας έμαθε "να μη σπαταλάμε τις κινήσεις μας, να μη χαιρετάμε ανθρώπους που δεν έχουν τίποτα να μας πουν, να σκεφτόμαστε αδιάκοπα και να κοιμόμαστε κουρασμένοι"!» (ο Λευτέρης Παπαδόπουλος στα ΝΕΑ).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ