Τρίτη 14 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Η πραγματικότητα

«Στους δρόμους και στα παγκάκια των πάρκων της Αθήνας και του Πειραιά κοιμούνται ένα χρόνο μετά τους Ολυμπιακούς αγώνες εκατοντάδες άστεγοι, η πλειονότητα των οποίων είχε "χαθεί" ως διά μαγείας το περυσινό καλοκαίρι» (το ρεπορτάζ στην «ΑΥΡΙΑΝΗ»).

Με λυμένα χέρια

«Κοινή πεποίθηση αποτελεί το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός έχει από σήμερα λυμένα τα χέρια του για να υλοποιήσει τις αποφάσεις του σε όλα τα επίπεδα» (το πρώτο θέμα στη «ΒΡΑΔΥΝΗ»).

Το ψητό

«Κυρίαρχος στο πολιτικό παιχνίδι ο Κ. Καραμανλής μετά την ψήφο εμπιστοσύνης. Δρομολογούνται διαδικασίες εξπρές για τις αποκρατικοποιήσεις και τις ανατροπές στα εργασιακά και στο ασφαλιστικό» (το πρώτο θέμα στον «ΕΛΕΥΘΕΡΟ»).

Η συναίνεση

«Δυστυχώς το μόνο που βλέπουμε είναι μια επίδειξη κομματικής δύναμης, συνοδευόμενης από αλαζονική διάθεση. Αυτή η εμμονή στη λογική της κατά μέτωπον αντιπαράθεσης, εάν συνεχιστεί, κινδυνεύει να οδηγήσει τη μεταρρυθμιστική προσπάθεια σε αδιέξοδο, αφού δίχως εξασφάλιση κοινωνικής συναίνεσης, τίποτα δεν μπορεί να γίνει» (το κύριο άρθρο στη «ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ»).

Οι επενδύσεις

«Αυτή η κατά μέτωπον νεοφιλελεύθερη επίθεση κατά των εργαζομένων, όχι μόνο δεν ευνοεί τη δημιουργία επενδυτικού κλίματος, αλλά και υπονομεύει την οικονομία, που αντιμετωπίζει συνεχώς οξυνόμενα προβλήματα από την έλλειψη πολιτικής της κυβέρνησης, που μετά από 15 μήνες ακόμα πειραματίζεται» (από το κύριο άρθρο στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).

Η συνενοχή

«Ανοχή τέλος στην αντιμεταρρύθμιση της κυβέρνησης Καραμανλή κήρυξε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Παπανδρέου, δίνοντας νέα διάσταση στην αντιπολιτευτική τακτική του κόμματός του» (το πρώτο θέμα στα «ΝΕΑ»).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ