Τρίτη 28 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

«Κοινωνία» οι τραπεζίτες; «Οι απεργίες των τελευταίων ημερών που έχουν δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην καθημερινή ζωή των πολιτών αναδεικνύουν την απόσταση που χωρίζει στις περισσότερες περιπτώσεις τους απεργούς από την κοινωνία» (από το κύριο άρθρο στον «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ»).

«Πατρίδα» ο Λάτσης; «Τέτοιος αντεθνικός απεργιακός σάλος δεν ξανάγινε στη δόλια πατρίδα, ούτε καν στις μέρες της κατοχής όταν το ΕΑΜ κατέβαζε τον κόσμο σε μαζικές απεργίες μόνο που τότε ο στόχος τους ήταν οι ξένοι κατακτητές και οι ντόπιοι συνεργάτες τους. Οχι η ίδια η πατρίδα» (ο Χρ. Πασαλάρης στον «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ»).

Αυτό, δα, έλειπε «Η απεργία επιτρέπεται μόνο για τη διαφύλαξη και προαγωγή των οικονομικών και εργασιακών γενικά συμφερόντων. Το Σύνταγμα δεν αναγνωρίζει δικαίωμα απεργίας για τη διαφύλαξη και προαγωγή των ασφαλιστικών συμφερόντων των εργαζομένων» (ο Β. Αναγνωστόπουλος, νομικός σύμβουλος της «Ολυμπιακής Αεροπορίας» / «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ»).

Πρόβλημα «τάιμιν»! «Ηταν - και δικαιολογημένα άλλωστε - μεγάλες οι προσδοκίες για την ελληνική οικονομία από τη φετεινή καλοκαιρινή τουριστική περίοδο (...) άλλα όμως οι σχεδιασμοί πρόβλεπαν και αλλού οι εξελίξεις φαίνεται να οδηγούν, καθώς οι πρωθυπουργικές παρεμβάσεις έχουν ήδη διαμορφώσει και κατά πάσα βεβαιότητα θα διατηρήσουν ένα κλίμα το οποίο κάθε άλλο παρά εγγυάται μια αδιατάρακτη και αποδοτική τουριστική περίοδο (...) κι όλα επειδή η κυβέρνηση όχι μόνο δε διαθέτει σχέδιο και προγραμματισμό, αλλά ούτε κι ένα σωστό "τάιμιν" δεν μπορεί να επιλέξει» (από το κύριο άρθρο στο «ΕΘΝΟΣ»).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ