Τετάρτη 6 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

Στο ψαχνό ο ...πατριώτης «Ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών Δρακούλης Φουντουκάκος τόνισε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να προχωρήσει στην ολοκλήρωση της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης. "Θα πρέπει επιτέλους να αντιληφθούμε ότι όλοι οι Ελληνες θα πρέπει να συνταξιοδοτούνται στα 65 και για τις ίδιες εισφορές θα πρέπει να λαμβάνουν ισόποσες συντάξεις. Δεν πρέπει να συνεχιστεί άλλο η διαίρεση των Ελλήνων σε προνομιούχους και μη. Δεν μπορεί να υπάρχουν πολίτες πρώτης και δεύτερης κατηγορίας". Κάλεσε, δε, την κυβέρνηση οι μεταρρυθμίσεις να συνεχισθούν και να επεκταθούν και σε άλλους τομείς, όπως στην απελευθέρωση μιας σειράς αγορών και ιδιαίτερα αυτή της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης...» (το ρεπορτάζ στην «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ»).

Οπως και η ...προηγούμενη «Το "όραμα" αυτής της κυβέρνησης είναι να γίνουμε μία... ασπόνδυλη Οικονομία, όπου θα αλωνίζουν οι ολιγάριθμοι μεγαλοεπενδυτές των πολυχώρων και των μεγαλοκαταστημάτων, αυτοί στους οποίους εξοφλεί γραμμάτια η κυβέρνηση με την απορύθμιση που προωθεί. Μια "κοινωνία συνεχούς λειτουργίας" με εξοντωτικές βάρδιες, ατομικά "μενού" μονομερούς και απεριόριστης διευθέτησης ωραρίου, με ανταγωνισμό του "όποιος μπορεί και όπως αντέξει" με διαλυμένες τοπικές οικονομίες και κοινωνίες, που θα διαθέτουν, ωστόσο πολυκαταστήματα και πολυχώρους, εν μέσω της λοιπής ερήμου» (ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δ. Κουσελάς στο «ΕΘΝΟΣ»).

Οσο χρεώνεσαι τόσο κερδίζουν «Ο έντονος ανταγωνισμός που επικρατεί μεταξύ των τραπεζών στο συγκεκριμένο κομμάτι της αγοράς, σε συνδυασμό με τα υψηλά περιθώρια κέρδους που επιφυλάσσει, δεν έκαναν αυστηρότερα τα κριτήρια χορήγησης καταναλωτικών δανείων. Ετσι τα πιστωτικά ιδρύματα όχι μόνο δεν "έσφιξαν τα λουριά", αλλά αντιθέτως επιδίδονται με τον ίδιο αμείωτο ζήλο στην προσπάθειά τους να χορηγήσουν νέα καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες» (το ρεπορτάζ στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ