Παρασκευή 8 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Πήρε σκυτάλη από την ΠΑΣΚΕ

«Μετά την απαθή στάση που τήρησε στην κυβερνητική επιβολή του ασφαλιστικού των τραπεζών, η συνδικαλιστική παράταξη της ΝΔ εμφανίζεται πρόθυμη να συναινέσει, χωρίς πολιτικές αναστολές, και στην προωθούμενη απορύθμιση των εργασιακών σχέσεων. Ο ρόλος της ως μηχανισμού αποτροπής των αναμενόμενων λαϊκών αντιδράσεων, αντικατοπτρίζεται και στις προφάσεις εν αμαρτίαις που προβάλει για να δικαιολογήσει την "ελαστική" υπεράσπιση των συμφερόντων των εργατοϋπαλλήλων» (το πρώτο θέμα στη ΝΙΚΗ).

Κάτι αθώες λέξεις

«Με διάλογο - εξπρές ξεκίνησαν χτες στο υπουργείο Απασχόλησης οι συναντήσεις με τους κοινωνικούς εταίρους για την αναμόρφωση του συστήματος αμοιβής των υπερωριών και διευθέτησης του χρόνου εργασίας» (το ρεπορτάζ στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

Τα σκαμπίλια τώρα θα είναι απαλά

«Το "αφεντικό των αφεντικών" είναι πλέον... αφεντικίνα. Μία γυναίκα η Λοράνς Παριζό εκλέχτηκε πρόεδρος της MEDEF, της ένωσης των Γάλλων εργοδοτών, και φιλοδοξεί να κάνει τους Γάλλους "να αγαπήσουν" την οικονομία της αγοράς (...) Μερικοί χαρακτηρίζουν τη Λοράνς Παριζό "υπερφιλελεύθερη" ωστόσο οι πρώτες αντιδράσεις από τα συνδικάτα στην εκλογή της ήταν μάλλον θετικές. "Είναι ένα ακόμη βήμα προς την ισότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών" σχολίασε η Ανί Τομά, επικεφαλής της CFDT, της μεγαλύτερης εργατικής συνομοσπονδίας της Γαλλίας, προσθέτοντας πως θα πρέπει τώρα "να ξεκινήσει πολύ γρήγορα τον κοινωνικό διάλογο"» (το ρεπορτάζ στα ΝΕΑ).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ