Τετάρτη 13 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Το πρότυπο!

«Στον αέρα βρίσκονται οι 5.700 εργάτες στο εργοστάσιο της Volkswagen στις Βρυξέλλες, καθώς εντείνονται οι φήμες για επικείμενο κλείσιμό του σε μια περίοδο που η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία ταλανίζεται από σκάνδαλα δωροδοκιών και διαφθοράς (...) την παραίτησή του υπέβαλε ο διευθυντής προσωπικού και αρχιτέκτονας των πρόσφατων μεταρρυθμίσεων στην αγορά εργασίας Πίτερ Χαρτζ. Η παραίτησή του έρχεται μετά το κύμα αποκαλύψεων για δωροδοκίες και διαφθορά από στελέχη του τμήματός του (...) η πιο σοβαρή κατηγορία είναι ότι το επταμελές συμβούλιο της VolksWagen πλήρωσε για ταξίδια αναψυχής ηγετών του εργατικού συμβουλίου στη Βραζιλία και άλλες χώρες. Στα έξοδα που η εταιρία κατέβαλε περιλαμβάνονταν μάλιστα σύμφωνα με δημοσιεύματα του γερμανικού τύπου και επισκέψεις σε πόρνες. Στόχος των πληρωμών αυτών ήταν να κερδίσει η διοίκηση τη συγκατάθεση των συνδικαλιστών σε ιδιαίτερα σκληρές για τους εργαζόμενους αποφάσεις της. Τον περασμένο Σεπτέμβρη η διοίκηση της Volkswagen είχε πετύχει συμφωνία με το συνδικάτο IG Metal εξασφαλίζοντας 28μηνο πάγωμα μισθών προσφέροντας ωστόσο 7ετή εγγύηση των θέσεων εργασίας (...) ο νέος επικεφαλής της αυτοκινητοβιομηχανίας υπογράμμισε ότι στο σχέδιο αναδιάρθρωσης δεν αποκλείει κλείσιμο εργοστασίων και απολύσεις» (το ρεπορτάζ στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).

Ο φίλος της ειρήνης

«Την Κυριακή, ακριβώς 20 χρόνια από την επίθεση στις 10 Ιουλίου 1985 στο Οκλαντ της Νέας Ζηλανδίας, η "Λε Μοντ" αποκάλυψε αναφορά του ναυάρχου Πιερ Λακόστ τότε αρχηγού της γαλλικής υπηρεσίας κατασκοπίας DGSE σύμφωνα με την οποία τη βύθιση του ιστιοφόρου της Γκρίνπις "Ρέινμποου Ουόριορ" είχε διατάξει ο Μιτεράν» (η είδηση στα «ΝΕΑ»).

Ηρθαν να αδειάσουν

«Ούτε κουνούπι δεν πλησιάζει σε απόσταση εκατοντάδων μέτρων από το αεροπλανοφόρο "Καρλ Βίνσον" του Εκτου Αμερικανικού Στόλου, που κατέπλευσε χθες το πρωί στη Ρόδο (...) το αεροπλανοφόρο, στο οποίο επιβαίνουν 5.500 αξιωματικοί και ναύτες, θα παραμείνει στο νησί για τέσσερις μέρες (...) με βυτιοφόρα οχήματα μεταφέρονται στις εγκαταστάσεις "βιολογικού" στο Βόδι, τα λύματα του αεροπλανοφόρου» (το ρεπορτάζ στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ