Παρασκευή 29 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
«Μην παίζουν με τον πόνο μας»

«Εχω βάσιμες υποψίες ότι τόσο ο Μαρξ όσο και ο Λένιν ουδεμία σχέση έχουν με όσα διαδραματίστηκαν χτες στη Βουλή σχετικά με το εργασιακό ζήτημα (...) Τι σχέση έχει δηλαδή ο Μαρξ με το σοσιαλισμό έτσι όπως τον εννοεί ο κ. Παπανδρέου; Αλλά και ο Λένιν είναι δυνατόν να μπορέσει να κατανοήσει τις εργασιακές σχέσεις έτσι όπως τις εννοεί ο κ. Παναγιωτόπουλος; (...) με λίγα λόγια καλό θα ήταν να μη μας κάνουν πλάκα και να μην παίζουν με τον πόνο μας» (ο Τάκης Χατζής στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ).

«Κενοτάφιο» στην Αγ. Μαρίνα;

«Ο υφυπουργός Πολιτισμού κ. Πέτρος Τατούλης έκανε αποδεκτή την πρόταση των βουλευτών της περιοχής κ. Κορτσάρη και κ. Λιάνη αλλά και όλων των θεσμικών παραγόντων της Φλώρινας για την κατασκευή κενοταφίου που "θα αποτελεί σύμβολο συμφιλίωσης και ενότητας των Ελλήνων"» (η είδηση στην ΑΥΓΗ).

Της «πορτοκαλί επανάστασης» το ανάγνωσμα

«Ο Αντρέι Γιουστσένκο 19 ετών (γιος του προέδρου της Ουκρανίας) έχει προκαλέσει έντονη αγανάκτηση στο Κίεβο. Η επιδεικτική συμπεριφορά του έχει εξοργίσει τους Ουκρανούς πολλοί εκ των οποίων κερδίζουν λίγο περισσότερα από 100 ευρώ το μήνα (...) η αρχική τιμή της BMW που οδηγεί είναι περίπου 130.000 ευρώ. Το συγκεκριμένο μοντέλο είναι το μόνο που κυκλοφορεί στο Κίεβο (...) πώς θα μπορούσε να έχει ένα τόσο ακριβό αυτοκίνητο όταν ακόμη και ο διάσημος πατέρας του, ο ετήσιος μισθός του οποίου ανέρχεται σε περίπου 50.000 ευρώ, "θα έπρεπε να πιεστεί οικονομικά για να το αγοράσει". Την προσοχή έχει τραβήξει και το κινητό του Αντρέι, κατασκευασμένο από πλατίνα, κοστίζει πάνω από 35.000 ευρώ (...) η φίλη του Αννα είναι ιδιοκτήτρια μιας καινούριας Mercedes CLS 500 που κοστίζει τουλάχιστον 70.000 ευρώ, ενώ ο Αντρέι συχνάζει στα πιο ακριβά εστιατόρια, όπου αγοράζει μπουκάλια σαμπάνιας που κοστίζουν 1.000 ευρώ το ένα» (το ρεπορτάζ στο ΒΗΜΑ).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ