Παρασκευή 12 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Απ' το κακό στο χειρότερο

«... Παρ' όλα αυτά, παρ' όλη τη σκληρή πολιτική λιτότητας που εφαρμόζει και παρά τα πρόσθετα μέτρα που αναγκάστηκε να πάρει - όπως είναι η αύξηση του ΦΠΑ και η αναβίωση του ΣΔΟΕ - τα δημόσια έσοδα πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο, το έλλειμμα εκτινάχτηκε σε ύψος - ρεκόρ και βέβαια οι στόχοι του προϋπολογισμού ακούγονται πλέον σαν παραμύθι για μικρά παιδιά» (Από το κύριο άρθρο των «Νέων»).

Αμερικάνικα ...κόλπα

«Αμερικανικού τύπου ελέγχους θα διενεργεί η εφορία από το φθινόπωρο στις επιχειρήσεις. Εφόσον οι ελεγχόμενοι οφείλουν ληξιπρόθεσμα χρέη, οι ελεγκτές θα καταγράφουν τις απαιτήσεις που έχουν από πελάτες τους, καθώς και τα περιουσιακά τους στοιχεία. Στη συνέχεια θα ενημερώνουν τα δικαστικά τμήματα των αρμοδίων ΔΟΥ, ώστε να προχωρούν σε κατασχέσεις!» (Από το ρεπορτάζ στον «Ελεύθερο Τύπο»).

Κατασχέσεις ΙΧ

«Εκρηκτικές διαστάσεις έχουν πάρει οι αιτήσεις για κατασχέσεις ΙΧ, καθώς από την αρχή του χρόνου μέχρι το τέλος Ιουλίου (που ήταν ανοικτά τα δικαστήρια) είχαν κατατεθεί περισσότερες από 25.000 αιτήσεις και εκτιμάται ότι μέχρι τέλους του έτους ο αριθμός τους θα προσεγγίσει τις 45.000. Χαρακτηριστικό δε είναι ότι οι περισσότερες αιτήσεις αφορούν μικρού κυβισμού αυτοκίνητα, μ' άλλα λόγια δηλαδή στο σφυρί βγαίνει το ΙΧ του φτωχού...» (Από το ρεπορτάζ του «Εθνους»).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ