Σάββατο 13 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Τραπεζικά κέρδη

«Αύξηση 39% παρουσίασαν τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη του Ομίλου της Eurobank στο πρώτο εξάμηνο του 2005 και διαμορφώθηκαν στα 224,7 εκατ. ευρώ από 161,6 εκατ. ευρώ πέρυσι... Σύμφωνα με τη διοίκηση της τράπεζας, "τα οικονομικά αποτελέσματα του εξαμήνου εναρμονίζονται απόλυτα με τις δεσμεύσεις της Eurobank για τη διετία 2005 - 2006, που στοχεύουν σε καθαρή κερδοφορία τουλάχιστον 450 εκατ. ευρώ για το τρέχον έτος...» (Από το ρεπορτάζ στα «Νέα»).

Το Ασφαλιστικό...

«Η κυβέρνηση πιεζόμενη από τα μεγάλα ελλείμματα του προϋπολογισμού και από τις Βρυξέλλες προετοιμάζεται να ανοίξει διάλογο για το Ασφαλιστικό τον Σεπτέμβριο. Στην παρούσα φάση δημιουργεί κλίμα ότι στόχος της είναι "οι συναινετικές λύσεις", αλλά ο απώτερος σκοπός της είναι να πάρει μέτρα που θα οδηγούν σε περιορισμό των δαπανών κοινωνικής ασφάλισης άρα και των παροχών των ασφαλισμένων» (Από το ρεπορτάζ στο «Βήμα»).

...και τα υπόλοιπα

«Χθες το υπουργείο Οικονομικών δημοσιοποίησε το χάρτη με τις οκτώ προτεραιότητες της οικονομικής πολιτικής στο επόμενο διάστημα, που θα "ντύσουν" την πρωθυπουργική ομιλία στη συμπρωτεύουσα. Μεταξύ αυτών δίνεται έμφαση στην αξιοποίηση της δημόσιας ακίνητης περιουσίας, στις αποκρατικοποιήσεις, όπου εκτιμάται ότι θα ξεπεραστεί ο στόχος των 1,6 δισ. ευρώ, περιορισμός της γραφειοκρατίας και ο αποτελεσματικότερος έλεγχος των δημοσίων δαπανών» (Από το ρεπορτάζ της «Οικονομικής Καθημερινής»).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ