Πέμπτη 18 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Σενάρια

«Πάντως το ιστορικό της μοιραίας πτήσης όπως συντίθενται σιγά σιγά από τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας είναι τόσο παράξενο ώστε να έχει δώσει λαβή σε ακραία σενάρια συνωμοσίας. Ειδικοί δεν αποκλείουν λοιπόν ούτε το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας και αεροπειρατείας, ούτε να υπέστη το αεροπλάνο δολιοφθορά, ούτε να κατερρίφθη το αεροπλάνο για να μην πέσει σε κατοικημένη περιοχή» (ο Π. Γαλιατσάτος στα «ΝΕΑ»).

«Εντός πεδίου κατάρριψης»

«Είχε προβλεφθεί η διαδικασία προσέγγισης του "χαμένου αεροπλάνου" με αεροσκάφη του ΝΑΤΟ και της Πολεμικής Αεροπορίας προκειμένου να ενεργοποιηθεί η διαδικασία κατάρριψής του. Μάλιστα τότε είχαν ορισθεί ανά περίπτωση και ανά σχέδιο πτήσης αεροσκαφών "πεδία κατάρριψης και συντριβής" των ανεξέλεγκτων αεροπλάνων όπου δεν θα υπήρχαν μεγάλες απώλειες στο έδαφος. Ενα από αυτά τα "πεδία" αποτελούσε και η περιοχή όπου κατέπεσε το αεροπλάνο» (το ρεπορτάζ στο «ΒΗΜΑ»).

«Μυστήριο»

«Μεγάλο μυστήριο παραμένει για τους Γερμανούς ειδικούς η πτώση του αεροσκάφους ενώ ορισμένοι δηλώνουν ότι θεωρούν πιθανότερο κάτι τέτοιο να έγινε εξαιτίας τρομοκρατικής ενέργειας παρά από πτώση της πίεσης στο εσωτερικό του» (το ρεπορτάζ στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).

Από τότε που το λέγανε Μιρ!

«Κάτοχος του ρεκόρ παραμονής στο διάστημα είναι πλέον ο Ρώσος κοσμοναύτης Σεργκέι Κρικάλεφ ο οποίος συμπλήρωσε χθες στον Διεθνή Διαστημικό σταθμό την 748η ημέρα παραμονής στο διάστημα κατά τη διάρκεια της 6ης αποστολής του σε τροχιά γύρω από τη Γη από το 1988» (η είδηση στην «ΗΜΕΡΗΣΙΑ»).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ