Τετάρτη 7 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Οι αστυνομικοί

«Δεκάδες αστυνομικοί της Νέας Ορλεάνης δεν προσήλθαν στην υπηρεσία τους, ενώ πάνω από 200 υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους (...) Δύο αυτοκτόνησαν (...) "Οι αστυνομικοί μας δεν έβρισκαν μέρος για να ικανοποιήσουν τις φυσικές τους ανάγκες. Αναγκάζονταν να καταφύγουν στο υπόγειο του καζίνο Χάρα. Αλλοι αναγκάσθηκαν να εισβάλουν σε κλειστά καταστήματα αναζητώντας τροφή και νερό. Αυτό, όμως, που επηρεάζει πιο πολύ τους συναδέλφους τους, είναι να μη γνωρίζουν πού είναι τα παιδιά και οι οικογένειές τους", δήλωσε ο Εντι Κόμπας, εκπρόσωπος του σωματείου αστυνομικών» (το ρεπορτάζ στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).

Η αποκάλυψη

«Ισως γινόμαστε μάρτυρες μιας σημαντικής στιγμής για την Αμερική. Ο κυκλώνας Κατρίνα έφερε στην επιφάνεια συγκλονιστικές ανισότητες - τόσο πλούτου όσο και φυλής (...) Πολλοί Αμερικανοί έχουν αρχίσει να αναρωτιούνται σε τι χώρα ζουν. Ο κυκλώνας Κατρίνα έθεσε μερικά θεμελιώδη ιδεολογικά ζητήματα. Ποια είναι η σωστή ισορροπία ανάμεσα στο κράτος και στις τοπικές κυβερνήσεις; Οι Αμερικανοί αναρωτιούνται γιατί η Ομοσπονδιακή βοήθεια δεν έφτασε νωρίτερα. Το άλλο ζήτημα αφορά τον κοινωνικό ιστό της Αμερικής. Τώρα γνωρίζουμε ότι το ένα τρίτο εκείνων που επλήγησαν και πέθαναν στη Νέα Ορλεάνη ήταν μαύροι και φτωχοί» (το άρθρο σε «The Independent»/«ΤΑ ΝΕΑ»).

H διαχείριση σορών

«Σεντ Γκάμπριελ: Ειδικές ομάδες συλλογής νεκρών αναπτύσσονται στην περιοχή με δυνατότητα διαχείρισης 1.000 σορών ημερησίως» (λεζάντα στην «ΗΜΕΡΗΣΙΑ»).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ