Σάββατο 1 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

Τείχη ασφαλείας... «ΗΠΑ και Γαλλία έχουν περισσότερα κοινά από όσα θέλουν να φαντάζονται πολίτες των δύο χωρών. Ανάμεσα στις σημερινές ομοιότητές τους, είναι και η πολιτική νευρικότητα που προκαλούν ξένοι αγοραστές που στοχεύουν στις εγχώριες επιχειρήσεις. Η Γαλλία επεξεργάζεται ήδη μια λίστα στρατηγικών βιομηχανιών που πρέπει να μείνουν σε γαλλικά χέρια, ενώ, την ίδια στιγμή, οι πολιτικοί στις ΗΠΑ επιθυμούν να ορθώσουν νέα τείχη για την προστασία τους από τις εξαγορές που απειλούν την εθνική ασφάλεια» («ΦΑΪΝΑΝΣΙΑΛ ΤΑΪΜΣ» -«ΗΜΕΡΗΣΙΑ»).

Αγροτικές επιδοτήσεις τέλος... «Η βρετανική κυβέρνηση αναμένεται να προετοιμάσει το έδαφος για μια μείωση των ευρωπαϊκών αγροτικών επιδοτήσεων ως ένα κύριο μέρος των προσπαθειών να επανεστιάσει γενικότερα στις δαπάνες της Ευρωπαϊκής Ενωσης (ΕΕ), όταν οι ηγέτες συναντηθούν έξω από το Λονδίνο τον Οκτώβριο. Δεν είναι μια δημοφιλής ιδέα στις αγροτικές χώρες, όπως η Γαλλία, η Ιταλία και η Ελλάδα, αλλά οι πιέσεις αυξάνονται, τόσο από το εξωτερικό, όσο και στο εσωτερικό για τις αλλαγές της ΕΕ στον τρόπο που προστατεύει τους αγρότες. Ακόμη και αν το ισχυρό lobby των αγροτών της Γαλλίας δηλώνει ότι δε θα αντισταθεί στις μειώσεις» («ΓΟΥΟΛ ΣΤΡΙΤ ΤΖΕΡΝΑΛ» «ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ»).

Οι κολασμένοι ξυπνούν... «Παρέλυσαν» χθες αεροδρόμια, τράπεζες και οι δημόσιες υπηρεσίες της Ινδίας, στην πρώτη σημαντική απεργία που πραγματοποιείται σε μια ραγδαία αναπτυσσόμενη οικονομία χαμηλού κόστους εργασίας. Περίπου 40 εκατομμύρια εργαζόμενοι συμμετείχαν στην απεργία, που στόχο είχε να προειδοποιήσει την κυβέρνηση για τις νεοφιλελεύθερες οικονομικές μεταρρυθμίσεις που αυτή προωθεί... Η απεργία στην Ινδία παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αφού είναι η πρώτη σημαντική κινητοποίηση εργαζομένων σε μια χώρα χαμηλού κόστους εργασίας» (Μπάμπης Μιχάλης-«ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ